Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6392 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   13 Ocak 2012 - 18:47

HÂKİM BEY KİM SUÇLU?

Büyüt
Küçült
HÂKİM BEY KİM

 HÂKİM BEY KİM SUÇLU?

     F 16 savaş uçakları köylüleri bombaladı. Uzantısı Türk olan bir ulusal kanalın internet sitesindeki başlık ne kadar acı değil mi? Türk f 16’ları kendi vatandaşlarını bombaladığı geliyor hemen akla, insan bir irkiliyor “olmaz böyle şey” diyor, içi burkuluyor.  “Bir ordu kendi vatandaşını nasıl bombalar?” diyor, şaşırıyor ancak biraz detaya inince olayın farklılığı ortaya çıkıyor. Meğerse sınır bölgesinde kaçakçılık yapan bir gurup insan, sınırdan geçmek isterken tespit ediliyor ve daha önceki tecrübeler ışığında bunun bir terörist sızması olabileceğini düşünen Türk Silahlı Kuvvetleri oraya bir operasyon yapıyor ve orada 34 insan hayatını kaybediyor. Öncelikle bu insanların yakınlarına baş sağlığı diliyorum, kendilerine de Allah’tan (c.c)rahmet diliyorum. Hemen Türkiye’de bölücülüğü kendine misyon edinen bir gurup adına milletvekili denilen ama kimin vekili olduğunu hala anlamakta zorluk çektiğim insan, hemen bu durumu istismar ederek görevlerini yapmaya başlıyorlar. Asıl görevi millete vekâlet yapmak olan bu şahıslar adeta milleti ortadan kaldırmak ve birbirine düşürmek için yarışırcasına harekete geçiyorlar. Orada bir ihmal olduğu kesin ama bu hatayı nerede aramak lazım? Aslında orada bir hata değil birçok hata vardır.

1) Devlet orada ki insanları kaçakçılığa mahkûm ettiği için birinci derecede suçludur. Eğer devlet oradaki insanlara iş ve aş sağlamış olsaydı bu insanlar kaçakçılığa yönelmezlerdi.

2)  O bölgede görev yapan ve sınır güvenliğimizi sağlayan silahlı kuvvetler mensupları ve onların komutanları görevlerini yapmamışlardır. Bizim sınırımız yolgeçen hanı mı elini kolunu sallayarak gelip geçeceksin.

3) Oralarda yuvalanan ve o bölgenin halkının manevi duygularını ve etnitisitelerini kullanarak kendine sempatizan sağlayan ve kendini halkın kurtarıcısı olarak göstermeye çalışan ve orada baskınlar vererek silahlı kuvvetlerde refleks oluşturan terör örgütü ve yöneticileri.

4) Dünyada sayılı ülkelerden birisiyiz dediğimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin istihbarat birimleri de burada sınıfta kalmıştır. Sonuca bakılırsa istihbarat zafiyeti kabul edilecek gibi değildir. Dünyanın sayılı ordularından olan Türk ordusu varsayıma göre operasyon yapma lüksüne sahip değildir.

5) Son olarak da bölge halkı, bölgesinde yuvalanan bu insanlık düşmanlarına yardım ve yataklığı kesmelidir. Devletine güvenip, güvenlik güçleriyle iş birliği yapmalıdır ve bu terör örgütünün en çok kendilerine zarar verdiğini anlamalıdır.

     Görüldüğü üzere buradaki etkenler bir kalemle ifade edilemez, birçok faktörden oluşmaktadır. Bugün bu faktörlerin birçoğunu yaklaşık 10 yıldır bu ülkeyi yöneten günümüz hükümeti yönetmektedir. Türkiye halkının %50’ sinin oyunu alarak iktidar olan bu hükümet, en büyük sorumlusudur. Bunun yanında halkın nabzını iyi okuyamayan muhalefetinde payı azımsanamaz.  Ülkenin ilk kurulmuş partisi CHP’nin sığ politikası, MHP’nin de rolünü yavaş yavaş AKP’ye kaptırması, BDP ‘nin de bir türlü terör boyunduruğundan kurtulamaması, daha uzun süre bu gidişin devam edeceğini gösteriyor. Peki, çözüm nedir dersek, çözüm AKP milliyetçi çizgiye kayıp devletleşerek MHP’yi silme noktasındadır. CHP’nin ise yeni genel başkanı sayesinde bir o yana bir buyana savrularak bir politika üretemez hale geldiği görülüyor. BDP ise zaten birilerinin maşası… Onların kendileri inisiyatif alamıyor. O halde sağda AKP dimdik duruyor ve iktidar onlar, hallerinden de gayet memnunlar. Burada eksik olan güçlü bir muhalefet. Bu günkü yapıda da bu zor görünüyor. Sol görüşlü insanların, sosyal demokratların oturup, bu durumu enine boyuna düşünmeleri gerekmektedir. Ve yeni bir muhalif yapıyı ortaya çıkarmalıdırlar. Aksi taktirde ne olur?  Olacağı,  karşısında güçlü muhalefet olmayan AKP gücüne güç katacaktır. Bu durumda AKP’yi diktatörlüğe götürmesi muhtemeldir. Demokrasiyle gelen AKP her seçimde güçlenirken, yaptıklarını doğru kabul ederek kendisine bile zarar verebilir. Bizim görüşümüz güçlünün karşısında, garibanın yanında olmaktır. Ülkeme kim yararlı bir hizmet yapıyorsa Allah(c.c)onların yolunu açık etsin. Kim ki ülkeme zarar vermek için çalışıyorsa da Allah (c.c)onları kendi kazdıkları çukurda boğsun.  Daha demokratik, daha özgür, daha huzurlu ve ekonomik sorunu olmayan bir Türkiye dileğiyle… Kalın sağlıcakla…





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir