Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4350 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2011 - 15:19

Horozum Süslü Olsun Ama Ötmesin

Büyüt
Küçült
Horozum Süslü Olsun Ama

                      Artık  Sandık göründü. Yaklaşan seçimin sıcaklığından olsa gerek,  siyasiler listeler dolusu projeler açıklamaya başladı. Doğrusunu söylemek gerekirse CANİKLİ PARTİSİ cephesinde,  Giresun’u heyecanlandıracak bir projede yok. CANİKLİ PARTİSİ’ inin  projelerinin  başında her zaman olduğu gibi  havaalanı, Eğribel Tüneli, Liman, Fiskobirlik  var. Bilmeyende zannedecek ki daha önce talep edilen liman,  havaalanı yapıldı da yenisi  isteniyor.   Beyler,  biz bu listeyi  Giresun’un olmazsa olmazıdır diyerek dokuz yıl önce Sayın CANİKLİ’ nin   cebine  koymuştuk.  Bizim liste Sayın CANİKLİ’nin cebinde dokuz yılda dokuz adım yol alamazken, komşularımız plaka numaraları kadar projeyi hayata geçirip, Sayın Başbakanımızın  teşrifleriyle açılışlarını bile yaptılar. Ordu ve Giresun Üniversitelerinin  gelişmesi için zorunluluk arz eden havaalanı yapılmamış, iç kesimdeki  ilçelerle olan bağlantı yollarımızın hiç biri duble yol değil, Giresun’u ard  bölgelere ve Kelkit Vadisi’ne bağlayacak Eğribel Tüneli ‘nin projesi dahi yapılamamış,  Fiskobirlik  kangren olmuş, Seka kapanmış, liman otopark olmuş Sayın CANİKLİ hala yeni projelerden bahsediyor.  Giresun için yeni projeler üretilebilmesi için her şeyden önce, alt yapı niteliği taşımasına rağmen  karartılan bu değerler tekrar kazandırılmalıdır.  Maalesef Giresun’un geleceğini inşa edecek bu değerler treni kaçırıldığı gibi, şimdide makul olan  Erzincan – Tirebolu demiryolu hattı,    maliyeti   çok daha büyük  olmasına rağmen Sayın CANİKLİ’ nin  ilgisizliği sonucu   Trabzon’a kaptırılmıştır. Anlayacağınız Sayın CANİKLİ’ nin  bakışları arasında, bu  treni de kaçırdık.   

                       Sayın CANİKLİ bırakın yeni projeler üretmeyi, Giresun’u kamu yatırımlarından aldığı pay itibariyle küçültmüş, icra müdürlüklerinin dışında hiçbir  istihdam alanı oluşturamamış aksine,  Giresun’un var olan  değerlerini  tüketmiş,   siyasi kaygılarını her şeyin üstünde tutarak,  Giresun’un kalkınması için gerekli beyin gücü ve teknik donanımı tesis edecek Giresun üniversitesi ’ni  adeta bir kaosa sürüklemiştir.                          Geldiğimiz nokta, Giresun Üniversitesi’nin YÖK tarihinde  ilk olarak bir yıldır vekil rektörle yönetilen üniversite olmasıdır.

                          Sayın CANİKLİ’ nin kişisel  ihtirasları uğruna, öğretim üyelerinin iradeleri gasp edilerek Üniversitede yapılan rektörlük seçimi yok sayılmıştır. Hani iradeye saygı gösterecektik. Şunu herkes bilmeli ki Türkiye Cumhuriyeti  bir hukuk devletidir,  Patagonya  değildir.   Sayın CANİKLİ’nin  halk iradesiyle gelmiş olması,   yasaları tanımamasını meşrulaştırmaz. O zaman istediğimiz  sonuçları alamadığımız  her seçimi yok sayıp, yenileyelim.  

                           Şimdi ise, Rektörlük seçimi sonrası bir daha bu şehre gelmem diyerek  adaylıktan çekildiğini açıklayan Sayın Yılmaz CAN, Sayın CANİKLİ’nin kefaletiyle o makama oturtulmuştur. Üniversite kavramının temelinde  bilimsellik ve yetkinlik vardır. Üniversite tabi ki yeni istihdam alanları oluşturacak ammaa eş dost için değil. Lakin  Sayın CANİKLİ için  Giresun Üniversitesi,  elinde bulundurduğu  erkin emrindeki  bir  işletmeden faklı değildir.

                             Her şeyden önce Sayın CANİKLİ,   kefilim dediği Sayın  Yılmaz CAN isminde   samimi olsaydı,   rektörlük seçiminde   desteklerdi. Bırakın desteklemeyi   Sayın Osman Metin ÖZTÜRK’ün emekliye ayrılmasının ardından vekalet için  işleyen süreçte, söz verdiği halde Sayın CAN’la  Ankara’da  görüşmeyen Sayın CANİKLİ’nin kendileri  değil miydi?  Yine önce Sayın ATTAR’a   sonra da Sayın BOCUTOĞLU’na  rektör olması için destek verip,  daha sonra da terk eden Sayın CANİKLİ değil miydi.

                             Bugün geldiğimiz nokta, YÖK Kanunu’nun 13/a Maddesine göre göreve vekalet altı aydan fazla olamayacağından Sayın CAN’ ın  vekalet süresi tamamlanmış olup, bundan sonra görevine devam etmesi ve atacağı imzaların hiç bir yasal bir dayanağı yoktur. Aksini iddia edenler Yüksek Öğretim Kurulu, mahkemeler   veya hukukçulardan görüş isteyebilir.

                                Sayın CAN’ın kendileri “ hayır efendim,  görev sürem dolsa da 200 milyara yaptırdığım makam odamı kimselere yar etmem “ diyorsa yasal dayanağı olmayan    imzalarının da hesabını verecektir. Tabi ki  sadece 200 milyara mal olan makam odasını değil.   2 triyona alınıp  fiziki mekan olmadığı için depoda bekletilen laboratuar malzemeleri.  Laboratuar malzemesi gibi zamana çabuk yenilen bilgi teknolojilerinin, ister kullanın ister kutuda bekletin belli  bir süre sonunda yenilenmesi gerekir.   Giresun  Üniversitesi’nin 2 trilyona alınan malzemeyi kutusunda  bekletme lüksü yoktur.  Ne ala ne ala. Her şey gösteriş. Horozum süslü olsun ama ötmesin. Kaldı ki Sayın CAN’ın makam odası için yapmış olduğu harcamayla,  bir değil birkaç laboratuarın  fiziki mekanı tesis  edilebilirdi. Fiskobirlik arazisinin üniversite tarafından satın alınması doğru bir adım. Fakat eş zamanlı yapılan alımda,   Fiskobirlik arazisinin metre karesine   280 TL’ ödenirken ,  bitişikteki şahıs arazisinin  metre karesine   580 TL ödenmesi  hususlarında da önümüzdeki günlerde Sayın CAN’ dan  herhalde bir açıklama gelecektir.

                                Rektör vekilinin  meşruluğunun ve yetkilerinin yasal olup olmadığının tartışıldığı bir kurumda  bu tür iş bilmez ve lüks harcamalar üniversite çalışanlarını da güç durumda bırakmaktadır. Ödeme emirlerini imzalamadığı için baskıya maruz kalan idari personel arkadaşlarımıza  gereken destek,  tarafımızdan her zaman sağlanacaktır.

                               Bu arada Sayın CANİKLİ Görele  Güzel Sanatlar Fakültesi için yeterli paranın ayrıldığını ifade etmişti. Güldürmeyin insanı. Sayın CANİKLİ kendilerinin  beş kuruş katkısı olmadan, dernek tarafından yapılan inşaatı görünce mahcubiyetinden dolayı böyle bir ifade kullansa gerek. Özellikle belirtmek istiyorum ki,  inşaatı dernek tarafından yapılmakta olan  Güzel Sanatlar Fakültesi ‘ne  çıkardığınız ödeneğin belgesini, lütfen  gösterin. Doğrudur… Geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonu tarafından   Bank Asya Birinci Ligdeki bütün kulüplere gönderilen parayı da Sayın CANİKLİ,  Giresunspor’a ben gönderdim demişti .

                             Bu arada, kangren edilen Fiskobirlik’in   mevcut on avukatı olmasına rağmen, Sayın CANİKLİ   ekibi      milyarlarca  bedel karşılığı     kendi  yakınlarına bu kurumla avukatlık sözleşmesi yaptırmıştır.

                             Ayrıca, iktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen’in Giresun seçimlerinde, ilçe başkanlarını bizzat arayarak sendika yönetimine muhalif olarak çıkardığı adaya   oy isteyen dönemin il başkanı Sayın GELDİ ‘nin, bu siyasi müdahalesi tepkiyle karşılanmış ve hezimete uğramıştı. İnanıyorum ki  Memur-Sen üyesi arkadaşlarım bu müdahalecilere,   aynı tepkiyi  yeniden göstereceklerdir.                           

                      Değerli Giresunlular,  rektörle traktörü birbirinden ayırt edemeyen, Giresun’a istihdam adına  hiçbir kazanım sağlamayan, kamu yatırımları bazında ilimizi küçülten, dahası Giresun’un var olan değerlerini tüketerek  horozum ötmesin ama güzel olsun mantığıyla sadece tribünlere oynayan ve kendi başarısızlığını Giresun’un başarısı olarak göstermeye çalışan anlayışa  “ dur “ demenin zamanı gelmiştir ARTIK.   Bu seçim Giresun’da Sayın CANİKLİ’nin çıkarıyla, Giresun halkının çıkarlarının bir tercihi olacaktır. AZİZ GİRESUNLULAR,  Sayın CANİKLİ’nin çıkarı mı? Yoksa Giresun halkının çıkarları mı?  “ ARTIK ” larla yaşamamak için, TERCİH SİZİN !

                    Saygılarımla.

                                                                   Ali Zafer TOPŞİR 
 
 
 

.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir