Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4115 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2011 - 18:31

İlk Kaynağımız Kuranı tanımak İçin öğrenmek

Büyüt
Küçült
İlk Kaynağımız Kuranı tanımak İçin

     Dinimizi yüce Rabbimizin istediği gibi  en güzel şekilde yaşamanın ilk şartı ilk kaynağımız olan Resulullah aracılığıyla tüm insanlığa gönderilen,  kıyamete kadar asıllığı  korunacağı Allah (CC) tarafından belirtilen Kuran-i Kerimi tanımak, okumak ve hayatımıza hakim kılmaktır.

     Dinimizde Kuranı okumak, manası üzerinde düşünmek, ezberlemek, namaz gibi önemli ibadetlerde kıraat etmek ibadet kabul edilmiştir. Namazımız Kuranla mümkündür; niyazımız  Kuranla mümkündür; duamız Kuranla mümkündür. Lakin bu ifade edilen salih amelleri yapabilmek için Kuranı bilmek ve öğrenmek gerekmektedir. Bu nedenle Müslümanlar olarak bizlerin Kuranı öğrenmeye önem vermemiz ve öğrenmemiz dinimizi salih bir şekilde yaşamamıza vesile olacaktır.

     Resulullah Efendimiz(SAV) veda hutbesinde belirttiği gibi “ Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetçe asla sapıtmazsınız. Allahın Kitabı ve Resülü’nün sünneti.” Hadisi bizlere Kuran-i Kerimin önemini açıkça ifade etmektedir. Bu nedenle temel kaynaklardan biri  olarak gösterilen Kuranı tanımak ve okumak için Kuran’ı öğrenmemiz gerekmektedir.

     Ayrıca Peygamberimizin Kuran öğrenimi ile ilgili “Aranızda en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir.” Hadisi mevcuttur. Bu da ilahi kitabımızı öğrenmenin çok önemli bir vazife olduğunun açık bir ifadesidir.

     Anne baba olarak Kuranı kerimi çocuklarımıza öğretmemiz ilk görevlerimizden biri olmalıdır. Ülkemizde Kuran eğitimi konusunda bazı sorunlar yaşanmakta , bu nedenle eksiklikler görülmektedir. Aileler olarak çocuklarımıza Kuranı öğretmek  için çabaların harcanması bu konudaki eksiklikleri giderecektir.

     Çocuklarımızın Kuranı öğrenmeleri dinimizin emirlerini yerine getirmede büyük fayda verecektir. Çünkü ibadetlerimizin temelinde kuran okumak yer almaktadır. Çocuklarımızın ömürleri boyunca salih ibadet etmeleri çocuk döneminde Kuran’ı sağlıklı bir şekilde öğrenmelerine bağlıdır.

     Kuranı  öğrenmek çocuklarımıza dinimizi tanımalarına önemli katkı  sağlayacak, ahlaki zenginlik kazandıracaktır. Bu nedenle ailelerimiz bu yaz döneminde çocuklarına ya kendileri veya bazı kurumlarca açılan kurslara göndererek kuranı öğretmeleri büyük fayda sağlayacaktır. Anadolu Gençlik Derneği başvuruları Haziran ayı sonuna kadar süren Temmuz ayı içinde Kuran eğitimi verilen yaz etkinliği düzenlenmiştir. Bu konuda halkımızın başvurularını bekliyoruz. 

     Kuran-i Kerimle ilgili birkaç ayet ve hadiste belirtirsek, konumuzun sağlıklı  anlaşılmasına  vesile olacaktır.

“İşte bu (Kuran) da mübarek bir Kitaptır. Onu biz indirdik. Ona uyun ve Allahtan korkun ki, size rahmet edilsin.” Enam 155

“Kuran okunduğu zaman, hemen susup onu dinleyin, umulur ki rahmet olursunuz.” Araf 204

“Kuranı  Öğreniniz. Şüphesiz O kıyamet günü ehlin için çok iyi bir şefaatçi olacaktır.” Müslim

“İçinde Kurandan bir şey bulunmayan kili haraba ev gibidir.” Tirmizi

M.Kemal Müniroğlu

22.06.2011



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir