Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5063 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   19 Temmuz 2012 - 14:08

İnsanlarda Değişim ve Dönüşüm

Büyüt
Küçült
İnsanlarda Değişim ve
Her insanda ve her kesim de yeni bir slogan var. Değiştim, değişiyoruz, yenileniyoruz. Gerçekten öyle mi? Yoksa insanlık tarihi boyunca insanda var olan zaman zaman öne çıkanveya bırakılan tekrarlanan kısırdönüye dayalı düşünce ve davranış hali mi?

Yeni dünyadüzeni,dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de; anlayışları, ilişkileri, yaşambiçimlerini, ideolojileri, din algısını değiştirirken, internet ağı ilemesafeler kalkmış, dünyanın hemen her coğrafyasındaki insanlar birbirleri ilehaberleşme ağı ile içiçe geçmiştir.

Yeni dünya düzeni hazırlayanların belki de tahmin ettiklerinden öte değişim ve dönüşüm insanlığısarmalıyor. İnsan ve olgular doğal değişim ve dönüşüm yerine mutosyona uğruyor.Bu da insanlardaki istek arzı talep benzeşmesini de beraberinde getiriyor.

Kuşkusuzbu benzeşme; yeni insan tiplerini deşekillendiriyor.

Bu tipler; Yöneticitipi, İş adamı tipi, Aydın tipi, Gazeteci tipi, Siyasetçi tipi, hakim tipi, savcıtipi, Asker tipi, Diplomat tipi, Akademisyen tipi, İstihbaratçı tipi, Milletvekilitipi ortaya çıkmıştır.

Bu yeni tiplerde; Sırnaşıklık,Yalakalık, İlkesizlik, Kuralsızlık, Tecrübesizlik, Fikirsizlik, Münafıklık, Fesatlık,İspiyonculuk, Keyfilik, Hukuk tanımazlık, İstismarcılık, Yeteneksizlik, Beceriksizlik,Açgözlülük, Adaletsizlik, Haksızlık, Abartılık, Yalancılık, Acımasızlık, Yandaşlık,Candaşlık, Yağcılık, Particilik, Döneklik, Grupçuluk, ortak özelliktir

Zoru yaşamak istemedin mi, kolay yoldan, çalışmadan para kazanayım, zevk sefa içindeyasayayım dedin mi, ya bir siyasi partinin, derneğin, vakfın veya yabancıülkenin emrine girmen ve direktiflerini kabul etmen ve yapman gerekir. Benhayır dedim. Ya siz?

Okulçağlarında, hep bir şey öğreneyim, bilgili olayım, yazayım, konuşayım insanlarıaydınlatayım, paylaşayım, yardım edeyim diye çalışırdım. Çalışıyorum. Ya siz?

Şimdidüşünüyorum, ben zamanımı ve aklımı çok seneler, fayda getirmeyen işlere miharcadım? Ya siz?

Beğenmediğim,okul hayatı başarısız olanlar, merdivenlerde adım adım yükseldiler, makam,şöhret, servet sahibi oldular. Ben makam, servet peşinde değil insan gibi insanolmaya yöneldim. Ya siz?

Geçenzamana bakıyorum boşa geçmiş mi diye sorguluyorum. Ya siz?

Gerçekinsan; aklı ve bilim odaklı düşünür yaşar ve aydınlatır. Başkasına eğilmez.Eğilmedim. Başka insanı da ezmez. Ezmedim. İstismar etmez. Etmedim. Ya siz?

İnsanlık yolu; bilim, akıl veahlak yoludur. Bu yolda oldum. Ya siz?

Yalansöylememekle, dürüst olmakla, çalışmakla, hizmet etmekle yanlış mı yaptım?

Ayakların baş başların ayak olduğu ortamda söylenecek söz kalmıyor.

Ama iç dünyamda mutluyum, rahatım. Ya siz?

Önümüzde artık yeni bir Dünya yeni Türkiye gerçeği var. İkiyüzlülüğün, dönekliğin, yeteneksizliğin,sahtekarlığın, din simsarlığının, yalancılığın, talancılığı meziyet sayıldığıyeni bir yaşam.

Olanbitenler Türkiye'ye ne getirecek?

Günün Sözü: Bana ne diyen insan, insanlık gerçeğine erememiş yaratık demektir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir