Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3011 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   11 Aralık 2012 - 11:04

Kerim Aksu'yu aklama gayreti var

Büyüt
Küçült
Kerim Aksuyu aklama gayreti

Çöp konusunda  esas sorumlu

Kerim Aksu'yu aklama gayreti var

 Giresun'da ki çöp tartışmaları  sürerken yandaş köşeler olayı çarpıtmaya ve esas sorumluyu gölgelemeye devam ediyorlar. Giresun basınında bir Allahın gazetecisi  çıkıp "Arkadaş ne istiyorsunuz validen? Bu sorunu yerel seçimlerden önce çözme sözü veren ve çözmezsem 6 ay sonra istifa ederim diyen kim?" diye bir soru soran veya köşe yazan arkadaşımız yok. Giresun basınının hemen hemen tamamının sol tandemli olması nedeniyle esas sorumlu çarpıtmalarla ve topu taca atmalarla unutturulmaya çalışılıyor. Kimi Görele belediye başkanına sallıyor, kimi Nurettin Canikli veya diğer milletvekillerine sallıyor, kimi başka taraftan dolaşıp hedef saptırıyor.

 Başka belediyelerde çöp sorunun

sorumlusu belediye Giresun'da vali

 Bulancak İlçesinde çöple ilgili sorunlar olmuştu. O dönem muhalefet partileri belediye başkanına yükleniyordu. Hatta Pazarsuyu mevkiinde çöp paketleme tesisi karşısında tüm siyasi partiler başkanı protesto etmişti. Diğer ilçelerde de çöp sorunlarında  direk belediye başkanları sorumlu tutulur. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yaşanan çöp sıkıntıları belediye başkanlarını koltuğundan ediyor. Hatta Giresun'un eski belediye başkanı Hurşit Yüksel'in seçilememesinin önemli nedenlerinden biri de Aksu'da ki çöp alanıydı.

Ama öyle ilginçtir ki, "Çöp sorununu altı ayda çözeceğim. Çözemezsem istifa ederim" diyen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya bir Allahın kulu çıkıp "Arkadaş sözünü tut" demiyor. Dönüyorlar Valiyi istifaya davet ediyorlar, dönüyorlar Görele Belediye Başkanına çakıyorlar. Olmadı "milletvekilleri olaya sahip çıkmıyorlar" diye olayı başka yöne saptırıyorlar. Ama kimse esas sorumluya bir kelam laf etmiyor.

Giresun ve gurbetten devşirme köşe yazarlarını bir okuyorsunuz ki, bir tek bu işte Kerim Aksu suçsuz, geri kalanın hepsi çöp sorununda suçlu. Allah aşkına yandaşlığında, Candaşlığında bir ölçüsü bir ayarı olur yaa! Adam tutmuş 4 sene önce belediye başkanlığı yapmış Hurşit Yüksel'e sallamış. Be Candaş adam! "Hurşit Yüksel yanlış yaptı ben doğrusunu yapacağım" diye ortaya çıkanlara niye sallamıyorsunuz? Madem bu çöp işinin belediye başkanıyla bir alakası yok o dönem adamı yerden yere vurmanın ahlaki yanı var mı? İşte yandaşlığın, ideolojik gazeteciliğin dik alası budur.

 AK Parti muhalefet edemiyor Aksu

kahraman gibi gösterilmeye devam ediyor

 Burada önemli bir suç  Giresun AK Parti teşkilatınındır. İyi muhalefet yapılsa, seçimden önce verilen söz kamuoyuna hatırlatılsa, çöp protestosu Valilik önünde değil Giresun Belediyesi önünde yapılırdı. Vali Dursun Ali Şahin değil, Kerim Aksu istifaya davet edilirdi. Sizinle alay etmek için Eğirbel tüneli tabelası yaptıranlara karşı, Aksu'da ki çöp adasının üzerine çıkıp seçim öncesi verilen sözleri pankartlara yazsaydınız bu millet esas kimin tembellik ettiğini görürdü. "Çöp sorunun çözmezsem istifa ederim diyen, 20-30 tane dev proje açıklayıp ikisini yapan belediye başkanına muhalefet edemiyorsanız adam kahraman diye gezmekte haklıdır...

 Aksu'ya yapılan eleştirilere

neden gazeteciler cevap veriyor

Ayrıca günlerde yaşana  çöp tartışması çok değişik yönlere kayıyor. Çöp sorununun çözümü için yerel seçimlerden önce söz veren ve "6 ayda çözmezsem istifa ederim" diye oy toplayan Kerim Aksu'yu eleştirmekte riskli oldu. Çok ilginçtir milletvekili, iktidar partisi temsilcileri veya ilçe belediye başkanları yaşanan süreçten dolayı Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu eleştirince , eleştirilere Aksu değil bazı gazeteciler veriyor ve Aksu'yu kim eleştirirse yerden yere vuruyorlar. Kimi İstanbul'dan olmak üzere bir çok köşe yazarı ve gazete, Aksu'yu kim eleştirdiyse anında hedefe koyarak Aksu'yu %100 sorumlu olduğu bir dev sorunda sorumsuz gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu neyin bedelidir anlamak mümkün değil...




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir