Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4574 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2012 - 11:48

Kötülüklere Karşı Yapılan Cihad

Büyüt
Küçült
Kötülüklere Karşı Yapılan

             Nefsimizle yapılan cihadın bir nevi içki ve diğer kötü maddelere (uyuşturucu,sigara  vs.) karşı verilen mücadeledir. Kişiler içki ve diğer kötü maddelere karşı ilgi duymakta, bu tür zararlı maddeleri istemekte, kullanmaya başlamakta ve tüketimden sonra karşılaşılan sorunlara karşı çözüm üretmekte ise aciz duruma düşmektedirler. Dinimizce anası olarak ifade edilen bu kötülüklerden uzak kalmak için verilen  mücadeleler  ve kurtulmak için yapılan çalışmalar Müslüman olarak bizlerin yapması gereken  faaliyetlerdir.Bu konuda hem ferdi hem de kurumsal faaliyetler yapılmalı ve yapılan çalışmalara yardımcı olunmalıdır. Bu tür faaliyetlerde bir nevi cihattır. Bu tür kötülükleri nefsimize evimize, ailemize ve çevremize sokmadığımızda yaptığımız cihadı kazanmış oluruz. Gelin bu  cihadı kazanan Yüce Rabbimizin güzel kullarından olalım.

         Alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Ama ne yazık ki insanlar yine de, bilinçsiz bir şekilde bunları tüketirler.

"İçki bütün kötülüklerin anasıdır" buyuran Peygamberimiz (s.a.v), bizleri 14 asır önce uyarmıştır. Bu sese kulak verilmediği içindir ki, her gün bir sürü cinâyet, hırsızlık, gasp, trafik kazası içki yüzünden olmaktadır. Alkollü içki ve uyuşturucunun topluma etkileri olumsuzdur.Son dönemlerde kötü alışkanlıkların kullanım yaşının düşmesi toplumumuzda suç oranının artmasına yol açmaktadır.Cinayetlerin % 85, Irza tecavüzlerin % 50, Şiddet olaylarının % 50,Trafik kazalarının % 65, Eşlerini dövenlerin % 70 Akıl hastalarının % 60 sebebi alkoldür

         Fertlerin ve kurumların faaliyetleri yanında, devlet yönetimince de içkinin ve diğer kötü alışkanlıkların giderilmesi ve tedbir alınması  hususunda yasal düzenlemeler “ Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” (Anayasa MADDE 58) gerçekleştirdiğigörülmektedir.

Fertlerin, ailelerin ve toplumun hayatının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için içkiden ve diğer kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalı ve bu konuda  devletçe , ailelerce, resmi ve sivil kurumlarca sürekli faaliyetler gerçekleştirmelidir.

         Yapılması gereken bu çalışmalardan bir kaçına değinirsek;

 -İçki ve uyuşturucu tüketimini önlemenin ilk koşulu, insanları içkiye ve uyuşturucuya dönük alakalarını önlemektir.

-Evde içki bulundurulmamalı, içmemeli ve çocuklara yeri ve zamanı geldikçe ailede ve okullarda içkinin ve uyuşturucunun zararları anlatılmalıdır.

- Çocuklara içki ve uyuşturucu ve sigara gibi maddelerin satışı kesin olarak yasaklanmalı, satanlara çok ağır cezalar verilmelidir.

- Her yerde birahane, meyhane, bar gibi yerlerin açılmasına izin verilmemelidir.

         Yeşilay Haftası boyunca öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulayalım. Kötülüklerin anası olan uyuşturucu ve alkollü içkilerden uzak duralım.

Her yıl 1-7 Mart arası Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır. Anadolu Geçlik Derneği olarak bizler de bu haftanın aktif bir şekilde kutlanması arzu eder, içki ve uyuşturucu kullananların kendilerini bu kötü alışkanlıklardan kaçınmalarını, iyilikleri yaşamalarını  ve derneğimize de ilgi göstermelerini dileriz.

                                            29.02.2012

                                       M. Kemal MÜNİROĞLU

                  AGD Halkla İlişkiler Şube Başkanlığı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir