Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8224 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   01 Ekim 2011 - 19:04

Limonatacılık Mesleği Zamana Yenik Düştü

Büyüt
Küçült
Limonatacılık Mesleği Zamana Yenik

 LİMONATACILIK MESLEĞİ ZAMANA YENİK DÜŞTÜ 

Değerli okuyucularım;  

Unutulmaya yüz tutmuş Giresun sokaklarında bir meslek vardı … hatırlayalım limonatacılık mesleği

Çocukluğumda, babamın elimden tutup gezdirdiği zamanlarda içecek olarak nedense hep limonata istemişimdir. Limonatayı sevdiğimdendi belki de. Gerçi o zamanlar sadece gazoz yeni yeni hayatımıza girmişti. Kola falan yoktu o zamanlar. Ben Limonatacı Ahmet Abi’yi hayranlıkla izlerdim. Öyle ya Çocuk aklımla ilginç geliyordu bana. Bu hali ile beni seyre iterdi. Bardağı doldururken çıkardığı ses ile serinlerdik adeta. Bardaklarını şakırdatması da ayrı renk katardı müşteri çekme adına.  

Geceden kendi elleriyle hazırladığı  limonatayı kırdığı buz parçaları  katardı ve Bismillah diyerek yola düşerdi sıcaklar bastırınca. Derinden gelen puslu sesiyle “hayır yapalım ölmüşlerin ruhuna sebil edelim Liiiiimoooooonnnnnn” diye yankılanırdı malpazarında. Çarşı çarşı gezerdi bıkmadan usanmadan. Nafaka temini için gösterdiği gayret takdire şayandı. Tembelliğe alışıp “iş yok ki yapayım” diyenlere en güzel örnekti. Astım, Böbrek rahatsızlığı ve geçirdiği ameliyatdan sonra ara veriyor mesleğe. 

Şimdilerde malpazarı civarında  Ahmet abi gibi puslu sesiyle bağıran kimse yok  teknolojinin gelişmesiyle limonatacılık mesleği zamana yenik düştü .

Bugün büyük marketlerde küçük bakkallarda asitli içecekler revaçta ise de Tenk ve nazo gibi toz limonatalar çok satılıyorsa da hiçbir zaman doğal limonatanın yerini tutamaz. 

Limonatanın Bilimsel Faydaları

Zaten sağlık yönünden limonatanın bilimsel faydaları ispatlanmış. Yürütülen bilimsel çalışmalar neticesinde yaz aylarının en lezzetli ve serinletici içeceklerinden olan limonatanın, böbrek taşı oluşumuna karşı da etkili olduğu ve böbrek kumu  veya böbrek taşı oluşumunun önlenmesine, ayrıca halsizliğin giderilmesine yardımcı olduğu ispatlanmıştır. 

                                                                              RECEP GÜNDOĞDU

                                                                       0544 227  78 21

                                                                   giresun@giresunhaber.net.tc







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir