Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3514 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   24 Temmuz 2012 - 21:40

Lozan Anlaşması;Türkiye Bağımsız Mı İpotekli Mİ?

Büyüt
Küçült
Lozan AnlaşmasıTürkiye Bağımsız Mı İpotekli

LOZAN ANLAŞMASI;TÜRKİYE BAĞIMSIZ MI? İPOTEKLİ Mİ?

Birkesim için Lozan anlaşması zafer, bir kesim için hezimet. Peki ama gerçek ne?

Türkiye; birinci savaşsonrası üç kıtadaki topraklarını kaybetti ve Anadolu'da varolma yok olma savaşıverdi. Kimliksizler, işbirlikçiler batı işgalcilerle birlikte oldular. Şimdi ise; Türkiye örtülü işgalaltına. Yabancı uzmanlar Türkiye’yi perde erişinde yönetirken, ön planda olanyönetici gözükenler; din iman, cami, biat, dindarlık, kindarlık, ahlak kalkınma kavramları altında toplumuuyutuyor, uyuşturuyor. İşbirlikçiler, haçlı ittifak içinde Müslümanların kardeşkavgasında, işgalde, vahşette yıkımda rol alırken, halk şaşkın.

Oysatartışılması gereken başka konular vardır. Bilinen Türkiye'ninbağımsızlığının batılı ülkelerce kabul edildiğine ilişkin 23 Temmuz 1923 tarihli bir Lozan Antlaşması vardır. Ondan iki günönce İmzalanan 21 Temmuz 1923 tarihlianlaşma da vardır. Bu anlaşma iki nüsha olup biri Büyük Britanya KraliyetAilesi kasasında gizlidir. Diğeri de 1960 ihtilalinda Başbakan Menderes'inÖrtülü Ödenek kasasını açan Albay tarafından ABD Büyükelçisi aracılığı ileABD'ye gönderilir. Pentagon'da bir kasada muhafaza edilir. Bu anlaşmaya göre; Türkiye İngiliz Milletler Topluluğu'nun(Commonwealth of Nations) tek gizli üyesidir

 Geri kalanlarsadece Türkiye'ye ve Dünya'ya karşı oynanan bir tiyatrodur.

 Bu nedenledirki; Türkiye-İngilterearasında yapılan anlaşmalar; TBMM'ye bile getirilmemiş, her kritik dış sorunda,yetkililer, Londra'ya gitmek zorunda kalmıştır. Yine Londra'da terör olayıüzerine Commonwelth of Nations'a bağlı ülkelerde ve gizli üye Türkiye'debayraklar yarıya indirilmiştir.

 TürkiyeCumhuriyeti antlaşmaları

Kurtuluş SavaşıDönemi; Gümrü,Moskova, Ankara (1921),  Kars ve LozanAntlaşması

CumhuriyetDönemi HaliçKonferansı, Balkan Antantı, Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Sadabat Paktı,  Zürih ve Londra, Ankara Antlaşması (1963),Cenevre Antlaşması

 Balkan Antantı 9Şubat 1934

Türkiye,Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya Belgrad'ta 9 Şubat 1934'te Balkan AntantıAtina'da imzalar. Balkan devletleri son toplantısını 1940 yılında Belgrad'ayapar.

 Sadabat Paktı; 8Temmuz 1937

Türkiye,İran, Irak ve Afganistan arasında, Tahran'da Sadabad Sarayı'nda imzalanandörtlü saldırmazlık paktı. Sınır sorunlarının çözülmesi ve ülkelerinbağımsızlıklarını vurgulayan dostluk anlaşması bölgeye barışçıl bir ortamgetirmeyi amaçlar.

 Türkiye-İngiltereanlaşması; 30-31 Ocak 1943

WinstonChurchill ve İsmet İnönü Adana Buluşması yapılır.

Savaşıngalipleri Dünya'yı paylaşım anlaşması yapar.

 

PotsdamKonferans

II.Dünya Savaşı sonlarına doğru Müttefiklerin, Prusya devletinin kraliyet merkeziolan Potsdam'da 1945 de yaptığı konferansa ABD'den Başkan Truman, İngiltere'denBaşbakan Winston Churchill sonra Attlee, ve Sovyetler Birliği'nden Stalin katılır.

 Yalta Konferansı

YaltaKonferansı İkinci Dünya Savaşı sonra Kırım'da bulunan Yalta'da 4-11 Şubat1945'deki konferansa ABD Başkanı Roosevelt, İngiliz Başbakanı Çhurcill ve Ruslideri Stalin katılır.

 

Türkiye'nin NATO Üyeliği 

18Eylül 1952'de Türkiye NATO'ya kabul edildikten yedi ay sonra İzmir'de MüttefikKara Kuvvetleri Karargahı (LANDSOUTHEAST) kurulur.

 

1966'da, NATO'yaait haber alma tesislerinin sayısı 112'ydi. Türkiye'de 35 km.karelik alanNATO'nun denetimindedir. Buraya, bakanlar dahil Türk yetkililerin NATOkomutasından izinsiz girmesi yasaktı.

 

ABD ile Türkiyearasında 1976 yılında imzalanan "ABD-Türkiye Savunma ve İşbirliğiAnlaşması", İncirlik,Kargaburun ve haber alma tesislerinin NATO adına ABD tarafından kullanılmasınısağlar. 1980 yılında 12 Eylül Darbesi sonrası "Savunma ve Ekonomikİşbirliği Anlaşması" ise 12 askeri üssün NATO adına ABD tarafından 5yıllık kullanılmasına karar verildi. Bu anlaşma, ABD'nin talebi doğrultusundahalen yürürlüktedir.

 

1959 Roma ve1963 Ankara anlaşmalarıyla Türkiye, Avrupa Birliği'ne endekslenir.

 

ABD, İngiltere,Fransa ve İsrail'le yapılan anlaşmaların sayısı da içeriği de tambilinmemektedir. TBMM'ye getirilen anlaşmalar ağırlıklı olarak ekonomi, ticaretve bilim ve teknoloji konularına ilişkindir. Askeri, istihbarat ve dış politikailişkinlerine ilişkin anlaşmalar gizemliliğini korumaya devam etmektedir.

 

Vatandaşlar cambaza bak oyunu ile oyalanırken, gündem nelerle meşgul ediliyor?

 

Türkiyebağımsız mı? Bağımsızlık; kim adına, niçin, kim, ne şekilde devredilmiştir?Türkiye'yi kimler yönetiyor diye sorarken, çözümü düşünmek gerekmiyor mu?

 

Günün Sözü; Milletler,iradeli, kararlı, bilgili, birikimli devlet adamlarıyla yücelirler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir