Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4236 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   05 Eylül 2012 - 22:56

Memlekette Bayram Namazı

Büyüt
Küçült
Memlekette Bayram

Memlekette Bayram Namazı

Uzun yıllar sonra ilk defa memleketim Giresun’da Keşap Halkalı köyünde Bayram namazını eda etmiş oldum.Her sene iki üç kere de olsa giitiğim memleketime bu bayrama kadar hiç bayramda bulunamamıştım .

 

      Mevlam nasip etti bu bayramda hemşerilerimin köylülerimin akrabalarımın yanında bayram namazını eda ettim.Kadir gecesi köyümüzde her sene verilen cok kalabalık iftardan sonra bayram sabahı iki oğlumuda yanıma alarak Halkalı camisinin yolunu tuttuk.Herkes cicilerini giymiş pırıl pırıl camimizde alt ve üst kattlar dolmuş dışarıya kadar saflar kurulmuş ve bayram namazını güzel duygularla herkes eda etmiş oldu.Hepimiz camiden çıkarken bir yarış başladı ve birde baktım herkes bir daire kurulmuş onun içine giriyor ve tek tek bayramlaşıyor harika bir görüntü ve bu bayramlaşma uzun bir alanı kapsadı ve oradan toplu olarak mezarlığa gidildi.       

Burada bütün ölmüşlerimize ve şehitlerimize kuranı kerim okundu dualar yapıldı.İşte hayatımda gördüğüm ve görmek istediğim en güzel mutluluk en güzel birlik ve beraberlik en güzel duygu buydu bence. Gurbette bayram namazları bayram namazından sonra bayramlaşılır dağılırdı memleketimizde böyle değildi.Ölmüşlerimiz şehitlerimiz yad edildi herkes tek tek köyümüzdeki büyükleri ziyaret ederek bayramlaştı.

Şimdi size soruyorum bundan güzel bir şey varmı .Bu yazımı yazarken aslında bu güzel bayram namazının bana neler anlattığını buradan sizlere aktarmak istiyorum.Herkes bayramda kötü duygularını çekememezlikleri ve dargınlıkları bir kenara atıp herkese elini uzatabiliyorsa siyasiler, gurbetteki siyasiler, stk’lar neden elini uzatmıyor neden hep birbirimizin kuyusunu kazıyoruz .basın ikiye bölünmüş birbirlerinin istemediklerini kötülüyor düşmanın yapmadığı şekilde saldırıya geçiyor.Tabiiki burada menfaat ve çıkarı ön planda tutmayan gazetecileri ayrı tutuyorum nereden menfaat var orda yer alan gazeteci değil Giresun’umuzun menfaat ve çıkarlarını düşünen gazetecileri artık bundan sonra birlik beraberlik adına memleketimizin tanıtılması aydınlatılması adına yazmalarını biz İstanbul’daki gurbettciler olarak cani gönülden istiyoruz.Beldemizin karakol komutanı Balıkesirliymiş ben stk da yöneticiyim dediğimde İstanbul’da 1 milyon Giresunlu varmış kaç tane milletvekiliniz kaç tane bürokratınız var dediğinde tam kalbimden vurulmuş hissettim kendimi çok ta iyi bir soru ama çok ta acı bir soru olmuştu.

Bu kadar yoğun nüfusumuza rağmen hala birbirimize saldırıyorsak birbirimize sahip çıkmıyorsak o partili bu partili diye hep dışlıyorsak çok büyük yanlış yapıyoruz ve bu yanlış da da ısrar ediyoruz demektir.Son zamanlarda İstanbul’da derneklerimiz büyük güç olma yoluna girdi daha doğrusu hemşerisine sahip çıkmaya başladı ama bu yetmiyor ne zaman Kayserili olursak ne zaman bütün siyasi partilerdeki hemşerilerimize sahip çıkıp ta onları bizleri temsil eder hale getirirsek o zaman Giresun ruhumuz Giresun gücümüz ortaya çıkacak siyasi partilerde o zaman aklını başına alacaktır.

Gurbetteki varlığımızı kuvvetimizi bütün herkese hissettiren başta Giresun federasyon Başkanı Hasan Turan bey olmak üzere Giresun vakfını yok olmaktan kurtaran ve en güzel şekilde devrederek yine destek veren Adil Emecan beye , Arnavut köy Giresunlular derneğine , Beykoz Giresunlular derneğine ,Kartal Giresunlular derneğine Görele federasyonuna,Tirebolu federasyonuna,Tekirdağ Giresunlular derneğine,Piraziz derneğine,Bulancak Federasyonuna Alucra Vakfına, Çamoluk derneğine,Espiye Derneğimize ,Eynesil federasyonuna,Batllama derneğimize Çanakçı Doğankent Federasyonumuza,Şebinkarahisar derneğimize Büyük çekmece ,Tüm giresunlular derneğimize Keşap derneklerimize Küçük çekmece Giresunlular derneğimize Küçük çekmece yeşil Giresun derneğine,Marmara Çotanaklara ve Genç çotanaklara Bursa Giresunlular derneğine Zeytinburnu tüm Giresunlular derneğine Anadolu yakası Giresunlular derneğine,Tuzla Giresunlular derneğine özellikle bütün köy derneklerimize ve adını şu an hatırlayamadığım bütün il ve ilçe derneklerimize Belediye başkanımız Lokman Cağırıcı beye Murat Aydın beye Şükrü Genç beye Faruk Aydın beye ve bu güçlenmemize büyük katkıları olan başta REŞAT Bahat bey olmak üzere bütün işadamlarımıza şükranlarımı sunarım.Şimdi buradan haykırıyorum gelin birlik olalım bizleri mecliste adam gibi temsil edecek bizlerin sorunlarıyla ilgilenecek kişileri seçmek için bugün den çalışmalara başlanmalı yarın geç olabilir sonrada birilerini dayatırlarsa vede adayımız bu derlerse şaşırmayalım.

Bizleri temsil edecek kişilere de destek vererek zorlayarak bu dönemde İstanbul’da söz sahibi olmalıyız sonra tavanda su döveriz ...Kalın sağlıcakla...




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir