Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4489 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   29 Eylül 2012 - 13:55

MÜHÜR GÖZLÜM

Büyüt
Küçült
MÜHÜR

Doğu Türkistan, Özbekistan, Dağıstan, Türkmenistan gibi Türk ellerinden esen hasret rüzgarlarını ve ayrılık acılarını, “aşkın beni del eyledi” diyerek “gönlüm ataşlara yandı gidiyor” diye yollara düşen Büyük Ozan Neşet Ertaş “ağla sazım ağlanacak zamandır” sözleri ile Türklerin yeni yurdu ve  onun ilk mühür gözlüsü Anadolu da dile getirmiştir. 

“Zalim felek çilesine doyurdu, terk ettirdi bana sılayı yurdu,  çetindir çekilmez ayrılık derdi” sözleri onun yürek acısının ne kadar köklü ve ne kadar derinden olduğunu gösterir. O hep “Yanıyor bu gönlüm yar senin için” dünyasında yaşamıştır. Sazını bazen Keremin Aslısı, bazen Ferhat’ın Şirini, bazen Erkan Ocaklının Emine’si,  bazen de  bir Türkmen beyinin kızı ve Yavuzun annesi olan Gülbahar için titretmiştir.

“Dolaştım Alemi gurbet gezeli, bulamadım Zahide’mden güzeli” sözleri  kimi zaman Türklerin Anayurdu için, kimi zaman Anadolu için kimi zamanda çeşme başında vurulduğu Zahide için, Leyla içindir. O uçan kuştan turnalardan hep yarin haberini beklemiştir. Ayrılıklarda suçu “Hata benim günah benim suç benim diyerek” başkalarında aramamıştır.  Ayrılık acısını “Mevlam ayrılık vermesin, Gökte uçan Kuşa Leylam” sözleri ile düşmanına bile reva görmemiştir. Onun felsefesinin temeli sevgiye oturmaktadır. O dostuna düşmanına daima “sevgiler ekelim, sevgiler biçelim”  demiştir. O sevginin emek, vefa ve sorumluluk olduğunu bildiği için “ Kerem gibi canın nara yakmayan, Mecnun gibi çilesini çekmeyen, yar aşkına göz yaşları dökmeyen, ağlamayan sel kıymeti bilemez” sözleri ile hep bu yolda yürümüştür. Onun gözünde dünyanın beş paralık değeri yoktur çünkü o şu dünyanın hiç vefasını görmemiştir.

“Mühür gözlüm seni elden

Sakınırım kıskanırım 

Yağan kardan esen yelden

Sakınırım kıskanırım.” 

Bu dizeler bazen Türk yurdu bazen sevdiği Leyla bazen de bir dostu ve değer verdiği bir kıymet olan varlığı ne kadar koruduğu ve benimsediğini gösterir

“Beşikte yatan kuzudan

Hem oğlundan hem kızından

Ben seni senin gözünden

Sakınırım kıskanırım.” 

İşte sevgilide kaybolma ve onu kendi canından üstün tutma hali budur. Tıpkı Karadenizli aşığın “Almadın Gülüm beni, aldın elin oğlunu” dediği gibi.

“Yazımı kışa çevirdin 
 Karlar yağdı başa Leyla'm 
 Viran oldu evim yurdum 
 Ne söylesem boşa Leyla'm”

Diyen Büyük Ozan Neşet  Ertaş, sevgi, hasret,  alçak gönüllülük ve özlem dolu yüreğin nasıl olması gerektiğini bizlere gösterip bu dünyadan ebedi istirahatgahına çekilmiştir. Allah Rahmet Eylesin.


ALİ  ZAFER TOPŞİR







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir