Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4817 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   10 Eylül 2012 - 10:39

''Nereden Nereye''

Büyüt
Küçült
Nereden

''Nereden Nereye''

Bundan tam 18 yıl önce başladı Yalova yolculuğumuz. Önce babam, annem, abim ve 2 kardeşim yaklaşık olarak ben ve bir küçük kardeşimden 8 ay önce Yalova’ ya geldi.

Ben ve kardeşim okulda olduğumuz için okulu yarıda bırakmak istemedik. Aydınlar köyünde (Aydındere Beldesi) kaldık. Ailem köyden ayrıldığında en yakınlarım bile bana yabancı gibi geliyordu onlar öyle davranmasa bile ben öyle hissediyordum malum çocuk aklı işte. Bir tek kişi haricinde o da babaannemdi. Çok küçük yaşlarda beni yanına alan rahmetli babaannem beni çok severdi bende onu en az öz annem kadar severdim.

Yalova yolculuğumuz başlayana kadar babaannemlerde kaldım. Ayrılmayı hiç istemediğim halde babaannemden ayrılmak zorunda kaldım. Tam olarak 18 yıl öncesiydi, 1994 yılının Eylül ayının ilk haftasıydı yani okulların açıldığı hafta. Yalova yolculuğumuz başladığında henüz 4.sınıfı bitirmiş küçücük bir çocuktum. Nereye gittiğimi hiç bilmiyordum. O zamanlar Bulancak otogarından otobüse bindiğimde sonu olmayan bir yolculuğa çıktığımı düşünüyordum. Nereden bilecektim daha her şeyin yeni başladığını. 14 saatlik otobüs yolculuğunun sonunda 8 aydır hayalini kurduğum Yalova’ ya gelmiştim ama nasıl geldiğimi birde bana sorun, hayatında doğru düzgün bir arabaya bile binmediğim için o zamanlar 14 saatlik otobüs yolculuğu ölüm gibi gelmişti. 

İşte Yalova maceram böyle başlamıştı zaman o kadar çabuk geçiyor ki insan ancak seneler sonra hissediyor.  18 yıl boyunca çeşit çeşit olaylar, hadiseler yaşadık geriye dönüp baktığımda bazen bunları ben mi yaşadım diyorum. Yaklaşık 5 yıl oluyor evleneli birde oğlum var doğumunda her ne kadar üzüntülü olaylar yaşasak ta  Enes şimdi 4 yasında ve bu gün onun doğum günü (10.09.2008) ve bu gün yani 18 yıl önce Yalova’ ya ilk geldiğim gün Anaokuluna başlıyor.


Yazmış olduğum bu köşe yazımda bu mutluluğumu değerli okurlarımla paylaşmak istedim.

Bazen  ‘’NEREDEN NEREYE’’ demek geliyor içimden….




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir