Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5650 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   27 Aralık 2011 - 19:08

Noel' in Yerine Tarihin Fethi Mekke

Büyüt
Küçült
Noel in Yerine Tarihin Fethi

NOELİN  YERİNE TARİHİN FETHİ MEKKE

Gül ey Mekke! Gün senin günündür 
Gün senin fetih günündür. 
Gül ki, bu dönüş sanadır. 
Baksana,

      Şairin  kelimelerinde görüldüğü gibi  Mekkenin en güzel günlerinden biri Resulullah Efendimizin komutanlığında, putlardan temizlendiği, maddi açıdan zararın oluşmadığı,  manevi açıdan ise genel af ve Müslüman olarak hidayete erenlerin artması gibi çok olumlu hareketlerin gerçekleştiği, Hz. Bilal-i Habeşi’nin o eşsiz güzel sesiyle Ezan-ı Muhammed’i semalarında yankılanarak fethi mübini yaşadığı gündür. 
  Mekkeli  müşrikler  bazı saldırılar sebebiyle Müslümanlarla yaptıkları Hudeybiye anlaşmasını bozduklarında Resülullah Efendimiz tekrar barış sağlamak için birkaç anlaşma maddeleri sunmuştu. Ancak müşrikler bu sulh maddelerini de kabul etmeyince Resulullah Efendimiz sefer yerini belirtmeksizin yaklaşık 10-12 bin kişilik bir ordu hazırlatmış ve tüm hazırlıkları tamamladıktan sonra yaklaşık 10-12 bin kişilik orduyu gizlice Mekke’ye doğru hareketlendirmiştir. Resulüllah Efendimiz Mekke’ye girerken orduyu 4 kola ayırıp, hangi kumandanın nerden gireceğini belirlemiş ve hepimiz için üzerinde önemle durulması gereken tarihi ifadeler içeren şu emirleri vermiştir. “"Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz."                                                                                               

Peygamberimiz, Kusva adlı devesi üzerinde Fetih suresini okuyarak Mekke'ye girdi.           Müslümanlar Kabe'yi görünce tekbir getirdiler. Peygamberimiz (SAV) tekbirlerle girilen Mekke şehrindeki 360 civarındaki putları da İsra süresi 81.ayetini “De ki hak geldi batıl zail oldu, çünkü batıl yok olmaya mahkumdur.”  okuyarak yıkıyor ve Mekke’yi her yönüyle temizliyordu. Böylece Kabe ve civarı putlardan temizlenmiş, tevhid inancının  kesin hakimiyeti ilan edilmiştir. Böylece Mekke'nin fethi ile Arabistan Yarımadasında ilk İslam Devleti de kuruluşunu tamamlamış, bundan sonra İslamiyet üç kıtaya hızla yayılmaya başlamıştır.                                                                                                               

   Fetih sonrasında Resulullah Efendimiz (SAV) Kabe'de ilk hutbesini verdi. Mekkelilerin şüphelerini gidermek adına hutbesinde şu sözlere de yer vermiştir: “ Benim halimle sizin haliniz, Yusuf'un kardeşlerine dediğinin tıpkısı olacaktır. Yusuf'un kardeşlerine dediği gibi ben de diyorum: "Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yok. Allah, sizi bağışlasın. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir(Yusuf Suresi 92)." Gidiniz; sizler serbestsiniz.” Böylece Resülullah efendimiz Yüce Rabbimizin merhametinin yansıması olarak genel af ilan edip, insanları özgür bırakmıştır..   En nihayetinde Bilal-i Habeşi’nin o eşsiz güzel sesiyle Ezan-ı Muhammed’i Mekke semalarında yankılanarak Fethi Mübin müjdesi alemlere duyurulmuştur.  Bugünlerde Müslümanlar olarak dikkat edeceğimiz diğer bir husus ise Hıristiyanların bir ibadet anlayışı içinde  bayram  olarak kutladıkları Noel Bayramıdır. Bu Hıristiyanların bayramı olup, bu günü kutlamamalıyız. Müslümanlar olarak noeli kutlarsak Hıristiyanlara benzemiş olur ve küfür tehlikesi içine düşeriz. Bu nedenle Müslümanlar olarak noeli kutlamaktan kaçınmalı, kendi tarihimizin haklı ve hoş sayfalarımızı hatırlamalıyız. İşte bu sayfalardan biri yukarıda naçizane anlatmaya çalıştığımız Mekke’nin Fethidir. Hıristiyanların özel bir günü olan Noel günü yerine tarihin en güzel fetihlerinden birini ifade eden Mekke Fethini anmak biz Müslümanları Hıristiyanlaşmak hastalığından korur , aslımıza dönüşümüzü hızlandırır ve tarihimize sahip çıkmamızı sağlar. 
 
 

Anadolu Gençlik Derneği olarak bizlerde  İslam tarihimizde mükemmel bir sayfa olarak yer alan MEKKE’nin FETHİ’ni Yalovalı kardeşlerimize tekrar hatırlatmak ve güzel bir şekilde anmak niyetiyle 31 Aralık 2011 tarihinde cumartesi günü saat 19.30’da Halk eğitim merkezinde FETİH GECESİ düzenlenmekteyiz. Maddi ve manevi anlamda yepyeni fetihler gerçekleştirecek güzel komutan ve askerler yetiştirmek gayretindeyiz. Mekke fetihleri gibi kan dökülmeyen yepyeni fetihleri gerçekleştirme kararlığında olan, kalpleri fetheden, yüksek İslami ahlaki değerlerle yaşayan gençlik yetiştirmemizde Yalovalı kardeşlerimizin bizlere yardımcı olmasını ve gecemize katılmalarını bekliyoruz. Allaha Emanet Olunuz. Saygılarımızla  
               

 M. Kemal MÜNİROĞLU                  

  Anadolu Gençlik Derneği

Halkla İlişkiler Şubesi Başkanlığı 
 
 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir