Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7617 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   03 Kasım 2012 - 23:17

ÖMER BİN ABDÜLAZİZ ve MEHDİLİK

Büyüt
Küçült
ÖMER BİN ABDÜLAZİZ ve


Diğer emevi emirlerine, hiçbir yönü ile benzemeyen bir kişiliğe sahip olan ömer bin Abdülaziz çok iyi yetişmişti. Emir olur olmaz alim ve bilim adamlarından kurulu bir meclis oluşturdu. Bütün önemli işleri ve önemli kararları onlara danışarak yapmaya çalıştı. Onlara;”Sizi bana danışman ve yaptığım işlerde yardımcı olmanız için çağırdım. Yapacağım işi çok iyi incelemeden ve size danışmadan yapmam.” Demiştir.

Ömer Bin Abdülaziz emir olarak atandığında ilk hitabesi;” ben insanların istişaresi ile seçilmedim. Bu itibarla bana , itaat etmeye mecbur değilsiniz. Bu görevi halka geri iade ediyorum. Başınıza istediğinizi seçebilirsiniz.” Daha sonra halk, Ömer Bin Abdülaziz’ i emir olarak seçince “ inşallah içinizdeki en zayıfınız kendisinin hakkını alıp ona iade edinceye kadar benim yanımda en güçlünüz olacaktır.” Diyerek işe başlamıştır.

Zamanının en zenginlerinden olan Ömer Bin Abdülaziz, öncelikle kendi malını halka paylaştırmış, sonrada zenginlerin mallarını halka paylaştırmıştır. Kendinden önceki bazı emevi yöneticileri halkın malını kendi şahsi malları haline getirmişlerdi. Ömer Bin Abdülaziz bu haksızlığı gidermek için şöyle dedi:“biz bu malların İslam toplumunun ortak malı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle devlet yöneticisiyle halk arasında fark yoktur. Bunların paylaşımında kulların hepsi eşittir.”“... Aranızdaki servet ve mal, sadece zenginler arasında dönüp duran bir güç olmasın.”

Allah’ ın tüm insanlara aynı uzaklıkta olduğunu ancak insanların Allah’ a aynı yakınlıkta olmadığını düşünerek, Allah’ a yaklaşmak için tüm maddi varlıklardan ve benliğinden koparak, özgürlükleştikçe özgürleşen Ömer Bin Abdülaziz son derece Allah’ a yaklaşmaya çırpınmıştır. Özgürlük yani takva onun bu dünyada hedeflediği son merhaledir. O rabbinden başka hiçbir şey in kulu olmamaya ve tüm maddi varlıkları halka paylaştırmaya kendini adamış mehdidir. Çünkü mehdi için Ahmet Bin Hambel’ den gelen rivayete göre peygamberimiz “ Mehdi malı adalet üzere taksim eder. Ümmeti Muhammed gani gönüllü olurlar. Mehdi’ nin adaleti o kadar yaygın olur ki bir haberci çıkarır ve bana ihtiyacı olanlar gelsinler.” Diye çağırır.  Peygamberimiz bir başka hadiste “ Mehdi bendendir. Alnı parlak burnu incedir. Yeryüzünü adaletle doldurur.” Demiştir.

Günümüz dünyasında Allah’  a yakınlık için, bırakın tüm malını vermeyi bir kırık iğnesini vermeyecek olan bazı kendini bilmezler mehdi kelimesini nasıl kullanıyorlar anlamıyorum.

Tasavvuf aleminin büyükleri, Cüneyd-i Bağdadi’den Mehmet Zait Kotku’ ya kadar hemen hemen hepsi ilim ve irfan sahibidirler. Günümüz tasavvuf erleri, ilimsiz tasavvuf liderlerini mehdilik mertebesine çıkarmaya çalışacaklarına, dergahlarını Kuran, Sünnet, meal, tefsir ve ilim halkalarıyla doldursunlar. Aksi durum, günümüzde eser olarak tac mahalden başka gösterebilecekleri bir şey olmadığı gerçeğini silemez. Yine modern insanlığın kullandığı; bilgisayar, televizyon, araba, buzdolabı, telefon, çamaşır makinesi gibi araçların hiçbiri üzülerek söylüyorum ki yeryüzündeki bir buçuk milyar Müslüman’ ın eseri değildir.  Yapılacak iş debdebe, eğlence, baskı, zulüm, adaletsizlik ve halkın malına el koyma yönetimi ve yolu olan muaviyeciliği terk edip, ilim, emaneti ehline verme halkın malını halka paylaşma ve sosyal adalet yönetimi olan, gelmiş ve gelecek tek mehdi Ömer Bin Abdülaziz yönetimine ve yoluna sarılmaktır.                                                      

                                                                      Ali Zafer TOPŞİR




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir