Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4234 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2011 - 11:29

Önemli Olan Hizmet Aşkı

Büyüt
Küçült
Önemli Olan Hizmet

     12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinin belki de en heyecanlı aşaması olan liste belirleme sürecini geride bıraktık. Her şeyden önce ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ettiğimiz demokrasi sınavından aziz milletimizin daha refah ve mutlu yarınların teminatını elde ederek huzur içinde çıkmasını diliyoruz.  

     Giresun ili nezdinde aday listelerinin hangi isimlerden oluştuğunun hiçbir önemi yok. Ben, seçilecek vekilin ilimize ne kazandıracağına, üzerimizdeki fakirlik elbisesini çıkartıp çıkartamayacağına, silik ve sönük milletvekili görüntüsünü ortadan kaldırıp kaldıramayacağına bakarım. 

     Kesin olan bir şey var ki, Giresun arşivimiz ağzına kadar her dönem sonucunda vekillerimizin bize reva gördüğü hizmetsizlik belgesiyle dolu. Bu ezik psikolojinin benliğimizde ürettiği ümitsizlik mikrobu, yeni seçim atmosferini rahat bir şekilde teneffüs etmemizi engelliyor. Geçen yıllardan arda kalan sisli hava o denli etkili ve ağır ki, böyle bir iklimde ilkbahar güneşinin doğuşuna tanıklık etmek kolay olmayacak.   

     Hizmet beklentisi anlamında öylesine törpülenmişiz ki, bundan sonra havada kuş kapsalar hani fayda etmeyecek. Ne diyelim, bizleri bu hale getirenler utansın. Utansın ki utanması muhtemel vekiller utanmamak için çaba sarf etsin. Bu devirde utanma duygusunun hayatta olup olmadığı da ayrı bir tartışma konusu ya. 

     Neleri konuşuyoruz, hangi detaylarla boğuşuyoruz, bakar mısınız? Bizleri işte böyle söyletenler, bu şekilde yazdıranlar evet bir kez daha utansınlar diye haykırıyorum. Bir önceki çok değerli, çok çok muhterem vekilimiz memleketimize şunları bunları kazandırdı! Giresun ilini aslanlar gibi savundu! Korudu! Kalkındırdı! Geliştirdi! Dolayısıyla seçmenini mutlu etti! Sevindirdi! Yeni vekillerimizden de günün koşullarına uygun değişik beklentilerimiz var! Diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz. Öyle ise alın başınıza çalın vekil olma arzunuzu. Bize ne sizin şahsi ihtiraslarınızdan.  

     Tekrar ediyorum. Listelerde kimler var, kimler yok. Umurumda değil. İlgilenmiyorum. Bıktık, daha doğrusu bıktırdınız. İster Ali olsun, isterse Veli. Sistem işleyecek, hakkımız olan dört vekil, nasıl olsa çıkacak. Önemli olan hangi düşüncelerle, hangi atılımlarla, hangi plan ve projelerle gelecek olmaları. Ama eğer geleneği devam ettirip öncekilerin izinden gideceklerse, eski olup da yeniden seçilenler aynı tas aynı hamam özdeyişini ezberleteceklerse gelmesinler, seçilmesinler bin kat daha iyi.  

     Bin kat daha iyi diyorum çünkü ümitsizlik mikrobu bu sefer emin olun yatağa düşürür. Yoğun bakıma yollar. Ona göre ayağınızı denk alın, sayın vekil adaylarımız. Krizden çıkıp ayağa kalkmamız için canla başla mücadele etmeniz, Çanakkale Savaşı ruhuna bürünmeniz şart. Bu gerçeğin dışındaki tüm adımlar alışıla gelinmişliğin yeni ve güncel siyaset yansıması olur ki bu durum derdimize dert ekler. Lütfen biz Giresunluları daha fazla hasta etmeyin. Daha fazla dertlenmek, kedere boğulmak istemiyoruz. Bu derbeder berbat durum daha nasıl ifade edilir ki. 

     AKP, CHP ve MHP dizilişine göre 2+1+1=4, 3+1=4, 1+2+1=4, işlemlerinden hangisiyle örtüşeceğimizi 12 Haziran akşamı göreceğiz. Halkımızın kullanacağı oylar neticesinde çok güçlü bir olasılıkla bu üç işlemden birinin sonucu tescil edilecek.  

    Bir partiye yakın olmak o partinin kusurlarını yok sayıp hiç olmamış gibi göstermeye çalışmak değildir. Yanlışlıklar, kusurlar varsa söylenecek ki tekrarlanması önlensin. Bu bağlamda sayın Nurettin Canikli’nin ilk sıradan tekrar aday gösterilmesini hiçbir şekilde normal bulmuyorum. Doğruya doğru, yanlışa yanlış dersek yol alabiliriz.  

     Bu milletvekilimiz eğer Giresun için faydalı oldum, sıkıntıları ortadan kaldırdım diyorsa bu onun kendinden emin olduğu anlamına gelir. Böyle bir söylemi ifade edip etmediğini bilemiyorum. Ancak iki dönemdir vekilliğini yaptığın memleketinde kendini ilk sıraya yazdırıyorsan çekincelerin var demektir. Eğer ikinci, üçüncü, dördüncü sırada olursam seçilemeyebilirim korkusu yaşıyorsan bu bir yerde filmin bittiği yerdir. İlk sırada bulunma tercihinizi Giresun Milletvekili olarak 8 yıllık performansınızın yetersiz olduğu gerçeğiyle yüzleşme şeklinde yorumluyorum.  

     Siyaset penceresinden baktığımızda bu dönemde de Giresun için kilit isim olacağınız görülüyor. Dolayısıyla seçilmesi muhtemel diğer adaylarımızın önünde olacaksınız. Üçüncü ve son döneminizde kendinizi ilk sıraya yazdırma nedenlerinizin bu sefer önünüzü aydınlatmasını, düşüncelerinizi ateşlemesini umut ediyoruz. Artık şu olmuştu, bu olmamıştı mazeretinin olamayacağını inşallah biliyorsunuzdur. Kafanızın sadece ve sadece hizmet aşkıyla dolup taşması gerektiği noktadasınız. Ardı ardına önce gerçekçi yatırım temelleri sonrada açılışlar yapmalısınız. Aksi halde emin olun, Giresunlu yüzünüze bakmaz. Ankara ne yapar bilemeyiz. 

     Her il başkanı mutlaka vekil olacak diye bir kaide, kural yok. Sayın Mehmet Geldi’nin Ankara ayağının güçlü olması, grup başkan vekilimizle kafasının uyuşması bir anlam ifade etmez. Giresun meselenin özünü teşkil ediyorsa eğer, hiç kimse olumlu manada ben buyum, şuyum deme hakkına sahip değildir. Bu hakkı onlara vermiyorum. Giresun fotoğrafı bu hakkı onlara teslim edemezsin diye karşımda duruyor.  

     CHP listesinde Eşref Karaibrahim’in kendine yer bulamaması ne kadar doğalsa, Aykut Gezmiş’in ikinci sıraya kaydırılmasını da o derece anormal bir durum. Aday adaylığı sürecinden sonra kendini vekilliğe hazırlayan en çalışkan, etkili, yapması gerekleri yapan biri olarak kabul gördü. Bu performans genel merkez tarafından da fark edilmiş olacak ki, iki vekil çıkartma amacı güdüldü. Ancak bu hesap açıkçası olumlu şeyler beklediğim Aykut Gezmiş beyi vekil yapmaya yetecek gibi görülmüyor.  

     MHP cephesinde ise ne şiş yansın ne kebap fikrinin benimsendiği kanaati taşıyorum. Vekil olarak bir kez daha sayın Murat Özkan’ın tercih edilmesi partinin Giresun düşüncesini deşifre etmeye yetiyor. Bu vekilimizi verdiği soru önergeleriyle hatırlamak yeterli bir icraat mı takdir siz değerli okurların. Muhalefet partisine mensup bir vekil olarak daha ne yapsın şeklinde düşünülmesini istemem. İnşallah bu dönem çok daha aktif, sonuç odaklı bir görüntü sergiler.  

     Sonuç  itibariyle 12 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçim sonuçları itibariyle dört vekilimizi Ankara’ya yollayacağız. Bu uğurlamanın yapılacağı kesin. Kesin olmayansa Giresunlu vekil profilinin değişip değişmeyeceği.  

     Umarız değişir. 

     Umarız Giresun bu vesileyle gelişir. 

     Umarız vücudumuzu saran şu “ümitsizlik mikrobu” beklenen panzehirle deşilir. 

     Sağlıcakla saygı ve sevgiyle kalın… 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir