Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4192 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   02 Şubat 2012 - 19:37

Örnek İnsan Resülullah Efendimiz

Büyüt
Küçült
Örnek İnsan Resülullah

YÜCE RABBİMİZ ALLAHIN İNSANLIĞIN KURTULUŞU İÇİN GÖNDERDİĞİ ÖRNEK  İNSAN RESÜLULLAH EFENDİMİZ

 

Peygamberimiz Hz MUHAMMED Habibullah sıfatını almış , yüksek ahlakı tamamlamış, en yüksek dereceye yükselmiş, özünde tek olan bir kişiliktir. Onun dünyaya gelişi ile dünya insanlığı bir  nevi nurlanmıştır. Bu nurlanma vahyin temelini teşkil eden Kuran’-i Kerimle ve yüksek ahlakını da içeren sünnetle olmuştur. Lakın insanlığın bir çoğu bunun farkında değildir. Bu güzel nurları değerlendirmemek Müslümanlar olarak bize yazık etmez mi.?

Resulullah Rebiul- Evvel ayının12.günü pazartesi  günü dünyayı teşrif etmişlerdir. Bu yıl doğumu Mevlit kandili olarak bu Cuma akşamı (03.02.2012 ) kutlanacaktır. İşte bu geceye Veladeti Nebi gecesi diyor  ve  Onu bütün kalbimizle ,  ruhumuzla her sene yeniden yad edip kutluyoruz. Bütün kainatla beraber bu geceyi karşılayarak O’nun âleme teşrifini kıyam ediyoruz. Getirdiği ebedi nura , açtığı saadet caddesine ve sünneti seniyyesine yeniden sımsıkı sarılmak ve Mevlid kandilini vesile ederek ona biat ve bağlılığımızı tazelemek ne güzel  ve yüce bir şereftir. Ve ne büyük bir saadettir. Anlayanlara .

 “O gece evin içi nurla doldu. Yıldızların sanki üzerimize dökülecekmiş gibi sarktıklarını gördük.”  İşte peygamberimizi ifade eden milyonlarca güzel ifade eden cümlelerden biri annesi Amine’nin yanında duran Osman bin As’ in annesinin dilinden dökülmüştü.

 Mekke’de Resülullah’ın dünyaya teşrif ettiği gece Yahudi alimleri  ‘bu  yıldızın doğduğu gece Ahmed doğmuştur.’ Diye gerçeği ifade etmişlerdir. Ancak nefisleri onu (Resülullah’ı)  kabul etmeye yetmemiştir.

Biz Müslümanlar ve diğer insanlar olarak bilmemiz gereken şey yüce Rabbimiz Allah’ı doğru ve hak bir şekilde tanıyıp, iman ettikten sonra Onun en son elçisi Hz Muhammed (A.S) ‘ı  en güzel şekilde tanımak ve kabul etmektir.

Birde Peygamberimiz ve diğer peygamberlerin ortak sıfatlarına göz atalım.

-Sıdk ; peygamberler doğrudurlar. Asla yalan söylemezler.

-Emanet ; Emindirler , her hususta kendilerine inanılır.

-Tebliğ ; Hz Allahın emir ve yasaklarını hiç noksansız ve çekinmeden tebliği ederler.     -Fetanet  ;son derece zekidirler.

-İsmet ; masumdurlar günah işlemekten uzaktırlar.       

Yukarıda belirttiğimiz özellikler peygamberler için ortak niteliklerdir. Ümmetine şerefle üye olduğumuz peygamberimiz Hz. Muhammed (A.S) in ise diğer peygamberlerden daha farklı birkaç üstünlüğü bulunmaktadır.Bunları birkaç maddede şöyle özetleyebiliriz.

-Bütün peygamberlerden efdaldır.

-Bütün insanlara ve cinlere gönderilmiştir.

-Peygamber silsilesinin son halkasıdır. Bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiştir.

-Şeriatı yanı hukuku kıyamete kadar devam edecektir.

            Şan ve şerefte onunla boy ölçüşecek kimse yaratılmadığı gibi , güzellik ve huyda da Ona denk kimse yoktur.

            Allah-u Teala peygamberliği ve mucizeyi onunla bitirmiştir. İyi huylarla ve erliği, adalet  ve mertliği onunla tamamlamıştır. Kuran-ı Kerim ‘de onun mucize saltanatıdır.

            Günah işlemekten korunmuştur. Yinede günde 100 defa Allah'tan af dilemiştir. Büyük bir kişilik ölçüsüdür. Örnek olmanın  bir gereğidir. Ve en güzel şekilde de örnekliğini yerine getirmiştir.

            Yüce Rabbim bizleri sevgili Resulünün şefaatine nail eylesin. Vücudu Şerif’i  Alemlere rahmet olan iki cihan güneşi Ve Hatemül Enbiya Efendimize selam olsun.

                         

    M.Kemal Müniroğlu




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir