Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4976 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   17 Mart 2012 - 18:52

Piraziz ve Deniz

Büyüt
Küçült
Piraziz ve
Bilgi, bilişim ve teknoloji çağına girdiğimiz dünyada sanayinin gelişmesiyle birlikte çevre sorunları da artmış, 21. yüzyılın aynı zamanda çevre bilincinin çok daha artacağı bir yüzyıl olacağı gerçeğini ortaya çıkarmıştır.

PİRAZİZ VE DENİZ

 

              Bilgi, bilişim ve teknoloji çağına girdiğimiz dünyada sanayinin gelişmesiyle birlikte çevre sorunları da artmış, 21. yüzyılın aynı zamanda çevre bilincinin çok daha artacağı bir yüzyıl olacağı gerçeğini ortaya çıkarmıştır.

Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in kesiştiği yerde bulunan Piraziz ilçesi de ister istemez çevre sorunları ve çevre kirliliği ile bu bağlamda etkilenmektedir. Yeşil ve mavinin tüm renklerini bağrında taşıyan bu şirin taşra kentinde doğup büyüyen, halen de burada yaşamak zorunda olan bizler ekolojik dengenin bozulmasından rahatsızlık duymaktayız.

Ne yazık ki Karadeniz’e sahip çıkamadık. Bir vatandaş olarak, bir eğitimci, aydın, sivil toplum örgütü, kitle örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ve en önemlisi yerel yönetimler olarak Karadeniz’in ölü bir deniz olmasına göz yumduk. İnsanlarımızın denizle olan bağını kopardık, denizle insanlar arasına set çektik ve Türkiye’nin tanımını;” Üç tarafı denizle çevrili, ancak insanlarının denizden yararlanamadığı ülkenin adına,” dönüştürdük.

Piraziz ilçesi gelecek yakın bir dönemde diğer Karadeniz ilçelerinden daha cazip hale gelecek, daha revaçta bir yaşam merkezi olacak. Daha çok nüfus barındıracak; turizm, yatırım, ulaşım açısından gelişecektir. Havaalanının yapılmaya başlanması, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan yolun bitmek üzere olması hiç kuşkusuz Piraziz’in yıldızını parlatacaktır.

m bu nedenlerden dolayı Piraziz, kendini geleceğe hazırlamak zorundadır. Piraziz yayla ve deniz turizmini hayata geçirebilir, aynı zamanda sanat-kültür ve eğitim merkezi olmayı hedefleyebilir. Kaymakamlık başta olmak üzere belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sanayi ve sivil toplum örgütleri projelerini hazırlamak zorundadır. Bu bağlamda Kaymakamlık geleceğe yönelik vizyonunu ve projelerini ortaya koymalıdır. Piraziz’in üstelik bu konuda diğer ilçelere göre avantajı da vardır; Enver YÜCEL ve Öner HEKİM gibi değerler Piraziz için hiç kuşkusuz şanstır.

Bilindiği üzere Piraziz-Giresun sahil bandında, denize girilebilecek, kirlenmemiş plajı yok gibidir. Belediyelerce dere yatakları çöp dökülen mekanlar haline geldi. Dere ve akarsuların taşması sonucu bu çöplerin denizle buluşması Karadeniz’in ölü deniz haline gelmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Sadece doğal plaj niteliği taşıyan Eğrice Plajının bu kirlenmeden en az etkilendiği bir gerçektir.

Denizin kucağını açtığı Piraziz’in sahil şeridinde ne yazık ki gelen konuklar için balık lokantası dahi bulunmamaktadır. Bir iki pideci ve hijyenik olmayan kasaplar dışında açlığınızı giderecek lokanta, konaklamak için Park Otel dışında pansiyon bile bulunmamaktadır.

Piraziz kabuğunu kırmak zorundadır. Örneğin Eğrice Plajının uygun bir yerine insanların rahatça dinleneceği, zevkle Karadeniz’in balıklarını tadabileceği bir mekan oluşturulabilir. Yıllardır bu mekanı koruyan, ağaçlandıran, çevre dostu Yaşar ASLAN bu konuda desteklenerek yörenin tanıtımı ve turizmine katkıda bulunulabilir. Kaymakamlık ve belediyenin öncülüğünde yaşanabilir bir Piraziz için farkındalık yaratılabilir, Piraziz’i gökkuşağının tüm renkleri, özellikle mavi ve yeşille buluşturabiliriz. Rahmetle andığımız Hasan ŞENEL hastalığı nedeniyle düşlediği Piraziz’i göremedi ne yazık ki. Öyle anlaşılıyor ki Piraziz’in sorunlarının bundan böyle büyük oranda Kaymakamlık tarafından çözüme kavuşacağı anlaşılmaktadır.

Pir ve Azizlerin diyarı Piraziz ne yazık ki yatırım yoksunu bir ilçedir. Çevre il ve ilçelerin en uzak belde ve köylerinin yolu asfalt veya beton iken Piraziz’in mahallelerine ulaşım zorlukla yapılabilmektedir. Evet Sayın Kaymakamım İlçeye atanman dolayısıyla size başarılar dilerim. Haddim olmayarak şunu bilmenizi isterim ki; Piraziz halkı kendisine ve ilçeye yapılan hizmeti unutmaz. Önemli olan tabelada isminizin geçmiş olması değil, halkın kalbinde ve gönlünde yer almanız, taht kurmanızdır.

 

 

Hakkı YILMAZ/  Eğitimci-Eğitim Müfettişi 

e-mail: hakki1955@hotmail.com

 

www.nefsipiraziz.com

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir