Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 2945 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   31 Ağustos 2012 - 11:17

Rekolteyi yüksek açıklıyorsunuz sonra fındık fiyatı düştü diyorsunuz!

Büyüt
Küçült
Rekolteyi yüksek açıklıyorsunuz sonra  fındık fiyatı  düştü

Rekolteyi yüksek açıklıyorsunuz sonra

fındık fiyatı  düştü diyorsunuz!

             

              Fındık fiyatları özellikle rekolte söylentileri nedeniyle dibe vurdu. Daha dün rekolte açıklaması yapıp, "Bu sene rekolte yüksek" diye feryat edenler şimdi çıkmış fiyatlar düştü diye feryat eder olmuş. Bir ürün çok olduğunda arz talep dengesi nedeniyle fiyatın düşeceğini anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Durum böyleyken oda başkanı pozisyonunda olan ve söylediği her şey gündem olan bir insanın "Rekolte yüksek" açıklaması ne akılla yapılmıştır? Rekolte sayımı sürecinde rekolteyi yüksek açıkladığınızda arz talep dengesinin doğacağını düşünüp üreticiye zarar verecek açıklamalarda bulunuyorsanız şapkanızı ilk önce siz önünüze koyacaksınız.

             

Akbaşlı rekolte açıklaması

yaparken bu günleri öngörmeliydi

 

              Giresun Ziraat Odası Başkanı Sayın Özer Akbaşlı, rekolte tespiti için çeşitli ilçelerde ve merkezde çalışma yapıldı. Bu çalışmaların ardından  Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Türkiye'nin 2012 yılı tahmini fındık rekoltesinde geçen yıla göre yüzde 35 civarında bir artış olduğunu, bu durumun çiftçiyi son derece memnun ettiğini söyledi. Akbaşlı,  yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu yılki fındık rekoltesinin 707 bin ton olarak tahmin edildiğini, bu rakamın ülke için çok fazla olmadığını söyledi.

              Bu açıklamaların ardından daha önceki rekolte tahminlerinin üzerinde fındık çıkması nedeniyle bazı çevreler daha yüksek bir rekoltenin gerçekleşeceği imajını ortaya koydular. Buda suni bir gündemle fındığın çok olacağı, fiyatların dibe vuracağı izlenimini ortaya çıkardı. Vatandaşta "Zaten fındık ucuza gidecek beklemenin anlamı yok" diyerek pazara hücum etti. Buda bu işin kanını emenlerin ekmeğine yağ sürdü.

 

 

Bu açıklamayı yapanlar

fiyatlara şimdi neden isyan ediyorlar?

 

             

              Bu bilgiler ışığında "Rekolte yüksek" açıklaması yapanlar bu işin sorumlularıdır. Siz piyasaya "Fındık bol" gündemi yaratırsanız fındıkta ayağa düşer. Sonra işin kolayı olan "Hükümet fındığı bu hale getirdi. Fiskobirlik sahipsiz kaldı ondan böyle oldu" gibi şeylere sığınmaya çalışırsınız. Ama vicdani olarak sizinde bu işte payınız vardır. Belirli koltukları işgal eden büyüklerimiz söyledikleri her şeyi tartıp biçmeli ve nelere mal olacağını hesaplamalıdır. Başkasına suç atmakla yaptığımız suçu örtemeyiz. Bence bu fiyat düşüşünde "Rekolte bu sene çok yüksek" açıklamasını bulunanların büyük bir imzası vardır.

              Bunlar hata yapmış diye hükümet de elini kolunu bağlayarak izlememelidir. Kendisine % 60-65 destek veren bir ile bu desteğin karşılığını vermelidir. Dönüm parasının tekrar ödenmesi büyük bir çalışmadır. teşekkür ederiz. Ama yeterli değil bu fiyatlara bir şekilde müdahale edilmeli ve üreticinin alın terini emenlere fırsat verilmemelidir:




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir