Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4324 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   06 Temmuz 2012 - 01:29

Sayın Aksu hangi proje ile yılın belediye başkanı seçilmiştir?

Büyüt
Küçült
Sayın Aksu hangi proje ile yılın belediye başkanı

Sayın Aksu hangi dev proje ile        

yılın belediye başkanı seçilmiştir?

 

              Türkiye'de yayın yapan "Time Dergisi"  Giresun Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu'yu "Yılın belediye başkanı" seçmiş. Sevindik gururlandık. Gururlandık gururlanmasına da Sayın Aksu'nun hangi dev projesi, hangi tarihi hizmeti nedeniyle ve hangi kriterlerle bu ödüle layık görüldüğünü anlayamadık. Yine aynı dergi 10 tane daha farklı belediye başkanı bu ödüle layık görüldü.

              Seçim kriteri ise dergiye giden elektronik posta ve anket sonuçlarıymış. Ben hiçbir yerde böyle bir anketin yapıldığını duymadım. Giresun Halkı da duymamıştır. Bu elektronik postaları kim gönderdi, oda bilinmiyor. Ne kadar güvenilir, ne kadar katılımın sağlandığını da değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyorum. Çünkü ilimizde bu dergiyi okuyan veya abonesi olan kaç kişi vardır?

              Bizim Sayın Aksu veya başka birinin ödül alması ile ilgili  derdimiz yok. Yok ama Giresun diye bir derdimiz var. Bir belediye başkanı rutin belediye hizmetleri yaptığı, hiçbir dev ve tarihi proje üretemediği halde yılın belediye başkanı seçiliyorsa veya seçtiriliyorsa,  o şehirde gerçekler örtbas ediliyor demektir.                            

Mesela Sayın Aksu ödülü haketmek için, Avrupa Birliği standartlarında bir çöp ayrıştırma projesi mi yapmıştır? Sahil şeridinde parmak ısırtacak yeşili ile maviyi kucaklayan milyon dolarlık dev projelere mi imza atmıştır? Veya Giresun Adasından kaleye muazzam bir teleferik hattı mı çekmiştir? Bütün cadde ve sokakları pırıl pırıl yeşille uyumlu hale mi getirmiştir? Yağmur yağdığı zaman sokaklarda hiçbir sorun yaşanmayacak bir altyapı çalışmasına mı imza atmıştır? Dev bir derin deşarj projesiyle sıvı atıklar denizin derinliklerine mi göndermiştir? Devasa bir spor kompleksi ile insanımıza bir hizmet mi verilmiştir?  Kentsel dönüşüm projesi yaparak sahilin hemen önüne sıralanmış ucube apartmanları kaldırıp sahilde otantik projeler mi yapmıştır? Neye dayanarak veya hangi projelere dayanarak bu ödül layık görülmüştür? Güler yüz diyorsanız o zaman komedyen Cem Yılmaz'ı belediye başkanı yapalım da kahkaha gırla gitsin.

              Türkiye'de büyük şehir belediyeleri dehşet projelere milyon dolarlarla bütçelendirilen hizmetlere imza atıyorlar. Bu belediye başkanları başarısız da Sayın Aksu birkaç yüz metre asfalt döktü diye mi en başarılı belediye başkanı? Birkaç yüz metre kare park bahçe yaptı diye mi başarılı belediye başkanı? Yoksa kendisini eleştiren bir milletvekiline "Giresun’a Ayak bastırmam" dedi diye mi en başarılı belediye başkanı?

 

Giresun'da bu anketten kimin haberi var?

 

              Şayet çıplak krala "Kral çıplak" diyemiyorsak orada büyük bir sıkıntı var demektir. Hiç eleştirilmeyen, eksiği söylenmeyen insanın başarılı olma şansı yoktur. Ben şahsen birkaç ufak çaplı eleştiri haricinde Sayın Aksu'nun eleştirildiğini hiç duymadım, görmedim. Bunun sebebi Aksu’nun çok başarılı falan olması değil.  Aynı ideolojik bakış açısı nedeniyle çok büyük bir kesim yapılmayanı görmezden gelirken, çok basit rutin belediye hizmetlerini tarihe geçecek hizmetler diye halkımıza yutturmaya çalışıyor. Ata park'a beton dökülmüş "Ata park muhteşem oldu" diye manşete çekiliyor. Durum bu kadar vahim.

              Neticede ödülden dolayı Sayın Kerim Aksu'yu tebrik ediyorum. Ama önemli olan kimsenin haberdar olmadığı elektronik postalar kanalıyla  başarılı olmak değildir. Bu şehre önemli hizmetler yaparak milletin gönlüne taht kurabiliyorsanız, başarı odur. Onu da şahsen tarafsız olan gözler olarak biz göremiyoruz.

              Yazdıklarımıza kızan varsa yukarıda  saydığım hizmetlerin yapıldığını ortaya koysun. Yada bir ulusal kanalda Aksu’nun  yılın belediye başkanı seçilme hikayesini, Giresun sahilinde ki çöp adasının üstünde tartışalım...





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir