Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4356 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2011 - 18:59

Sayın Başbakanımız Temmuz 2012' de Köşkte

Büyüt
Küçült
Sayın Başbakanımız Temmuz 2012 de

             12  Haziran 2011 milletvekili seçimleri…Türk halkı demokrasiye olan inancını bir kez daha sandığa giderek göstermiş,      demokrasi tarihinde  belki de en yüksek katılımın sağlandığı seçimlerinden biri gerçekleşmişti. Diğer boyutuyla hep tartışılan temsilde adalet anlayışı ise,   yüzde doksanlara varan  temsil oranıyla meclise taşınmıştı. Katılımcı, demokratik ve çağdaş Türkiye’yi yirmi birinci yüzyıla hazırlayacak yeni anayasanın yapımı için gerekli  halk iradesi de,  arzu edildiği gibi tesis edilmişti. Bu büyük resmi algılayabilen ve  beklentilere cevap verebilecek güçlü bir iktidar  artık kurulmuştu.

 

               Geride kalan altı ay gibi kısa süre,  yeni anayasa konusundaki beklentilerin gerçekleşmesi konusunda  kuşkular oluşturmuştur. Bu konunun nasıl bir  seyir göstereceğini ilerleyen süreçte birlikte izleyeceğiz. 

              Yemin krizi, terör, KCK operasyonları, Suriye ile olan ilişkiler, şike operasyonu,  Fransa parlamentosunun  aldığı karar derken, gündemin son halkası cumhurbaşkanlığının süresi beş yıl mı, yedi yıl mı? 

 

            Basından edindiğimiz bilgilere göre yabancı bir kaynak, Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre ise AKPARTİ çevresince yaptırılan, “ Sayın Başbakanımız giderse yerine kim gelsin ” anketinin sonuçlarının aralık ayı başında yayınlanması, Cumhurbaşkanımızın görev  süresinin tartışılmasını ülke gündemine taşımıştır.   

               Peki, Sayın Cumhurbaşkanımızın görev  süresini ülke gündemine taşıyan bu anketin sonucu neydi acaba?   Ankete göre Sayın Tayyip ERDOĞAN’ an dan sonra olası başbakan adayları sırsıyla;  Sayın Ahmet DAVUTOĞLU, Abdullah GÜL, Bülent ARINÇ ve Ali BABACAN olarak  gösterilmişti.  

              Hukuki açıdan iktidar Sayın  Cumhurbaşkanımızın görev süresi yedi yıl derken, muhalefet sürenin beş yıl olduğunu ifade etmektedir. Hal böyle iken milletvekili emeklilerine yapılacak zam ve kamuoyunda şike yasası olarak bilinen  kanunların değişiminde  bir araya gelindiği gibi, bu hususta da bir araya gelinerek en kısa sürede çözüm üretilmelidir.  Zira; 5678  Sayılı Kanunun geçici 18. Maddesine göre:  “ Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 67 nci maddesinin son fıkrası, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılabilmesi için; çıkarılması gereken kanun hükümleri ile seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler bakımından dikkate alınmaz.”    Yani “ Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz ” hükmü cumhurbaşkanlığı seçimi için geçerli değildir. 

             Sayın Cumhurbaşkanımızın görev süresiyle ilgili olarak gerek iktidar gerekse muhalefet farklı rakamlar telaffuz etseler de, 5678 Sayılı Kanunun geçici 18. Maddesi   her iki ihtimalin gerçekleşebileceği konusunda bizlere  açık kapı bırakmaktadır. Zira,   Sayın Başbakanımızın oldukça yakın çevresinden  edinilen bilgilere göre : “ Sayın Başbakanımız 2012 yılı Temmuzunda   Köşkte olacaklardır.”                

 Ali Zafer TOPŞİR



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir