Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4316 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   15 Haziran 2012 - 18:39

Şebingülü İle Hoşgeldin

Büyüt
Küçült
Şebingülü İle
ŞEBİNGÜLÜ ile HOŞGELDİN.. / Hikmet OKUYAR
 
Anavatanı, Şebinkarahisar olan ve Şebinkale, Şebincevizi, Şebindutu, Şebinbülbülü gibi birçok özelliği-güzelliği bulunan Şebingülü ile ilgilenen yeşil çevre dostu çiçek meraklısı üreticilerle çiçekleri şiirlerin aksesuarı gibi gören ve şiirin gizemliliği sayan aşık ozan şair şiir yorumcusu şiir dostlarının sayısı her geçen gün artıyor.
 
Aynı oranda artış gösteren ve Şebingülü Dostu olarak ilgi alanımıza giren şiir öncülerimiz de var..
 
Şiirlerini yıllardır dikkatle okuyup beğendiğim Kayserili Şiir üreticilerimizden, saygın bir meslek erbabı Kul Garip mahlasıyla, Emine Çerçi imzasıyla şiirler sunan Şebingülü Dostu Emine Çerçi, Şebingülü Dostu saydığım gündenberi kitle iletişim ve paylaşım kamallarında, kültür sanat sitelerinde medya sayfalarında profilinden resmine özdeyişinden yorumuna kadar dikkat kesildiğim Kul Garip; acılarla yoğurup hüzünlendirdiği şiirlerini hiç beklenmedik yerlerde heyecanlandırıyor, umutlandırıyor, üretkenleştiriyor ve Şebingülü ile taçlandırıyor..
Her aşık ozan ve şairimizin bir şebingülü Şiiri olsun derken Emine ne demek istedğimi anlayan yüzlerce binerce Şiir öncüsün en ön sıralarında yer alıyor..
 
Daha dün gece yayına sunduğu ''Elim Ayağım Aşka Dolanır / Emine ÇERÇİ'' şiirinde bile Şebingülü kokuları geliyor yedivenlerin yedi renginde..
O kadar bilgi ve donanıma rağmen yeni şiirlerin güçlendirmek için Giresun Valiliği Şebinkarahisar Kaymakamlığı, Şebinkarahisar Belediyesi ilgili makamlarından; Müftü İmam Öğretmen Muhtar Ziraatçi gibi önemli isimlerden bilgi edineceğini bildiriyor Ozan Kul Garip..Şiir sevenler de daha çok bilgi edinmek isterlerse Emine Çerçi Şiirleri ya da Kul Garip Şiirleri başlıklarıyla araştırma yapabilirler..Ben şimdilik Şebingül Dostu olarak selamladığım Kul Garip mahlaslı, ''ŞEBİNGÜLÜ ile HOŞGELDİN GÜLÜM / Emine ÇERÇİ '' şirini paylaşıyorum..
     Ve şiirin; Kütküt Bağları, Köprübaşı mekanları, Şebinkale çevresi, Kelkit Vadisi, Eğribel'in Ötesi berisi ile Giresun Yöresi başta olmak üzere Şebingülü yetişen her yerde okusun şarkı türkü yapılsın ŞİİR yORUMCUSU canlar tarafından da yorumlansın istiyorumm..Bir kez daha.. 
=
ŞEBİNGÜLÜ ile HOŞGELDİN GÜLÜM            
=
Mülkün temeli ki sevgidir elbet
Şebingülü ile hoşgeldin Gülüm.
Canımı vereyim yeter ki emret..
Şebingülü ile Hoşgeldin Gülüm.
=
Öyle bir sevgi ki taşımaz yürek
Semayı ayakta tutan tek direk
Allah’tan gayrısı neyime gerek
Şebingülü ile Hoşgeldin Gülüm.
=
Hasretin bir başka sevdası başka
Ravzanı düşünen düşüyor aşka
Her daim yanında olsaydım keşke
Şebingülü ile Hoşgeldin Gülüm.
=
Kifayetsiz kalır sana kelime
Ne zaman Kur’an’ım alsam elime
Kapılırım sanki sevda seline
Şebingülü ile Hoşgeldin Gülüm.
=
Kul Garip diyor ki şefaat eyle
Sırat köprüsünde bırakma böyle
Bu ''benim ümmetim'' deyiver, söyle
Şebingülü ile Hoşgeldin Gülüm...
=
Emine ÇERÇİ / K A Y S E R İ

.......................
 
Netice itibariyle;
Şebingülü Dostu, Kul Garip Emine Çerçi şiirlerinin kapsama alanında daha çok Şebingülü şiirsel sözcüklerine rastlıyacağımızı şimdiden müjdelerken şiir sevenlerden de Şebinkarahisar'da ya da  yaşadığın yerde '' Toprağa Bir Şebingülü Fidanı Dik Türkiye Çöl Olmasın..'' diyoruz..
Şebingülü sunumlarımla 
Selam Sevgi Saygı..
 
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
14 Haziran 2012, Fatih / İSTANBUL
................................
Kitle İletişim Uzmanı:
Amasyaşat Başkanı Amasyalı Keskin Ozan




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir