Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3747 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   20 Temmuz 2012 - 13:15

Şebinkarahisarlılar ve Yeni Umutlar

Büyüt
Küçült
Şebinkarahisarlılar ve Yeni

Şebinkarahisarlılar ve Yeni Umutlar.. / Hikmet OKUYAR
 
Şebinkarahisar 3. Kültür Sanat ve Ceviz Festivali vesilesiyle Şebinkarahisar'a gelen Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın  ve daha sonra da Suşehri'ni ziyararet eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in vilayetlik üzerine söylemlerinden etkilenen Şebinkarahisar dostları beni telefonlarla arayarak meraklarını dile getiriyorlar.
Ankara'dan bir şair ve şiir yorumcusu dostumuz Giresun Havadis tarafından yayınlanan haber yorumu  19 Temmuz 2012 günü saat 10:04 de göndermiş.
Bakanımız Erdoğan Bayraktar  ve Ak Parti Ekrem Erdem mesajlarından sonra okunma oranında önemli artış kaydedilen YOLLARIN ÇİLESİ / HİKMET OKUYAR deyişi kim ne cevap verecek diye meraklananları bugün yarın ve mahşere kadar ve u muhteşem hesap gününde  YENİ UMUTLARLA YENİDEN UMUTLANDIRACAK..
 
Giresun Havadis haber yorumunu aynen yayınlarken Giresun Şebinkarahisar Sivas Vilayet Yolu ( Cennet Yolu ) güzergahında duble yollar kapsamında ve acil eylem planlarıyla açılmasını istediğimiz EĞİRBEL TÜNELİ için de HAYAL BİLE EDEMEZSİNİZ DİYENLERİN KULAKLARINI ÇINLATA ÇINLATA yeni ufuklara doğru yeni umutlarla yürüyoruz..
Şebinkarahisarlılar da Suşehrililer de Kelkit Vadisi insanları da asla umutlarını yitirmesinler.
                                                                                                                   
ŞEBİNKARAHİSAR BİRGÜN MUTLAKA TEKRAR İL OLACAK..
                              

                                                                         
Siyasetçilerimiz de Dernekçilerimiz de engin ufuklu çağda bilge üretken adalet kalkınma hak hukuk yanlısı canlarımız da yazılanları dikkatle okuyor söylemleri can kulağıyla dinliyor ve Yolların Çilesi / Hikmet Okuyar deyişini haykıra haykıra yeni umutlarını 79 yıllık muhteşem özlemin heyecanıyla birleştiriyor.. 

Şebinkarahisarlılar Bu Habere Çok Üzülecek Ama..

Açıklama: Tarih19 Temmuz 2012, 10:04Açıklama: EditörGiresun Havadis

Şebinkarahisarlılar İl Olmak İçin Harcadığı Enerjiyi Şebinkarahisar ve Kelkit Yöresinin Gelişimi İçin Harcamalıdır...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas Suşehri ilçesi ziyaretinde ''Hiçbir ilçenin il yapılması konusu gündemimizde yoktur. Artık 'uzak yer' diye bir şey kalmadı. Bölünmüş yollarla, uçaklarla, tünellerle uzak yerler yakın oldu'' dedi.

 

İlçelerin güzel ve modern bir görünüme kavuşturulmasının önemine dikkati çeken Erdem, ''Bizler de bu konuda çalışıyoruz. İl olmak isteyen ilçeler için neler yapabiliriz, nasıl güzel bir şehir yaparız, onları konuşalım. İlçelerin bağlı bulunduğu illeri daha ilerilere nasıl götürürüz, bunları görüşelim. İl olmuşsun ama gelişme yok, ne işimize yarayacak. Biz de Kelkit Vadisi'nin merkezi olan yerleri, vadideki ilçelerin gelişmesi, modern bir yöre olması için çalışıyoruz'' dedi.

Bu açıklamaların ardından yıllardır İl olma özlemi çeken Şebinkarahisarlıların umutları bir nebze daha azaldı.

Artık İl Olmak İçin Harcanan Enerji Şebinkarahisar ve Kelkit Yöresinin Gelişimi İçin Harcanmalıdır…

Görünen o ki Gurbette sağlam bir teşkilata sahip olan Şebinkarahisarlı STK’lar artık İl olmak için sarf etmiş oldukları enerjileri bir kenara bırakıp, bundan sonra nasıl sahil kesimine kolay ulaşırız, Eğribel Tüneli için nasıl kamuoyu oluştururuz, Üniversitenin ilçede büyümesi için neler yapmalıyız, Turizm için ne tür projeler geliştirmeliyiz, Çevizi, Pestili, nasıl dünya markası yaparız,  onun çalışmalarını yapmaları gerekmektedir.

Aksi takdirde Enerjilerinin tamamını yine İl olmak için harcamaya devam ederlerse, iler ki yıllarda boşa çekilen küreğin hesabını vermek biraz zor olur diye düşünüyoruz.

Her ne kadar Şebinkarahisar  İl olmaktan ziyade, Vilayetlik hakkının geri iade edilmesini istese de hemen yanı başında Suşehri’de İl olmak için mücadele verirken buda zor gözüküyor.

Giresun Havadis ''


Netice itibariyle,

Haber yorumunu ileten ve daha çok okuyucu ile paylaşılmasına vesile olan şair şiir yorumcusu dostumuza hassasiyetleri için teşekkür ediyorum..

 Vileyetlikle ilgili 79 yıllık Müktesep hakkımız baki, Cevabımız da YOLLARIN ÇİLESİ / Hikmet OKUYAR deyişinde saklı dizelerimizin arama motorlarından bulunarak Milliyet Blogcu'dan ya da diğer saygıdeğer medya organlarından tekrar tekrar okunmasına vesile olacak.. YOLLARIN ÇİLESİ / Hikmet OKUYAR

NOT: BAKANIMIZ Erdoğan BAYRAKTAR Şebinkarahisar'ı ziyaretlerinde keşke Şebinkarahisar Kalesi'ne çıksaydı..Keşke yüz yıldır arkeolojik kazı çalışması yapılmayı bekleyen Şebinkarahisar Kalesi ile çevresini bir görseydi..Keşke Taşhanlar ile Taşmescit'in ve 1961 Şebinkarahisar Yangını'ndan beri yeniden 7 kat yerin dibine girilerek projelendirilip halkın hizmetine sunulmayı bekleyen Yeni Çarşı hakkında brifing alıp kentsel dönüşüm projesiyle yapılandırılmaya değinseydi bu işi ancak TOKİ halleder diyerek konuya sahip çıksaydı..Bir de sakın Şebinkarahisar Cumhuriyet Meydanı projesini gecekondu tipi kafalarla sulandırmasın büyük düşünülsün, milletin isteklerine saygılı olunsun deseydi..




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir