Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4175 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2011 - 10:52

Seçim Bitti, Sel Gitti Kum Kaldı

Büyüt
Küçült
Seçim Bitti, Sel Gitti Kum
Av Murat Toker' in yeni yazısı ''Seçim Bitti, Sel Gitti Kum Kaldı''

Büyük  şehirlerde aday tespitinde yapılan hata seçim sonuçlarını  belirledi.

      Bu seçimlerde en zararlı çıkan partiler İstanbul da, İzmit’te, Bursa da, Zonguldak ta, Ankara da yaşayan bir milyondan fazla Giresunluyu yok sayan,  artık seçilen olmaktan bıkıp nüfuslarına göre gurbette seçilen de olmak isteyen gurbetteki Giresunlunun hassasiyetini, isteklerini heyecanını değerlendiremeyen CHP ve MHP oldu.

      Bu iki siyasi parti başta İstanbul olmak üzere gurbette Giresunluların yoğun yaşadığı şehirlerde çok ciddi oy kaybına uğradı.

      CHP ve MHP de politika yapan hemşehrilerimiz bu seçimin listeleri yapılırken partilerinin Genel Merkezlerine Giresunlunun gurbetteki potansiyelini ve isteklerini anlatmadılar.

      Hiç  olmazsa bundan sonra bir önceki mahalli seçimlerde Giresunluların belediye başkanı adayı olduğu bölgelerden aldıkları  oy sayısı ile son seçimde Giresunluların aday gösterilmeyince aldıkları oyun karşılaştırmasını yapıp genel merkezlerinin önüne koyarlar.

      Gurbetteki Giresun’lu geri dönmeyeceğine göre, bu seçim maratonları  devam edecek bir gün gurbetteki Giresun’lu bu seçimde olduğu gibi sadece  AKP listelerinden değil nüfuslarına göre diğer siyasi partilerin listelerinden de meclise girecekler.

      Seçim sathi mahalline girdikten sonra gurbetteki Giresunlulara listelerinde yer vermeyen MHP genel başkanı sayın Devlet Bahçeli’nin her siyasi görüşteki Giresun’lunun şerefli geçmişi destan kahramanları dedelerimizin, destan kahramanı kumandanı Osman Ağamız’ın mezarını ziyareti Giresunda ve gurbette yaşayan Giresunluların gönlünü almaya yetmedi. Giresunluların yoğun yaşadığı büyük şehirlerde MHP’nin listelerine Giresunluları yazmamasını unutturamadı.

      CHP genel başkanı sayın Kılıçdaroğlu seçim çalışmalarının son gününe Şebinkarahisar’a miting koyarak Giresunlulara zeytindalı  uzatmak istediysede miting gerçekleşemedi.

      Sayın  Kılıçdaroğlu’nun acemilik hesabını Sivas’tan döndürdüler.

      Liderler canlarını dişine takarak insan üstü bir gayretle günde dört beş şehirde miting yapıyor.

      Niye?

      Oylarını  arttırmak için

      Sayın Kılıçdaroğlu Şebinkarahisara ne için gelecekti, başta Şebinkarahisardaki ve gurbetteki Şebinkarahisarlıların, gurbette aday göstermediği Giresunluların oylarını almak için.

      Ancak Sivas’ın politikacıları Kılıçdaroğlunun yeni liderliğinden dolayı bilmediği bir şeyi öğrettiler.

      Eğer sen Şebinkarahisar’a gider sizi vilayet yapacam dersen sıfır oy artışı olur. Çünkü Şebinkarahisarlılardan alacağın her bir oyun karşılığında Suşehrililerden bir oy kaybedeceksin.

      Kılıçdaroğlu Sivas’ta Kelkit havzasında Şebinkarahisar’ı veya Suşehri’ni birbirinden ayırarak tek gidilmeyeceğini, bu ilçelerden birine tek başına vilayetlik sözü verilmeyeceğini diğer tecrübeli liderler gibi öğrenmiş oldu.

      Kılıçdaroğlu seçimden sonra muhakkak Şebinkarahisar’a gelecektir. Ama bu geliş Şebinkarahisar için tek olmayacaktır. Aynı gün Suşehrinde ziyaret ederek dengeyi sağlayacaktır.

      Siyasi partiler, siyasi iktidarlar adalet dağıtan müesseseler değillerdir.

      Daha önce “Şebinkarahisar nasıl il olur” yazım da belirttiğim gibi, Kelkit havzasında hiçbir siyasi parti Şebinkarahisar’ı veya Suşehrini tek başına il yapma riskini almaz.

      İktidar olan veya iktidara hakikaten alternatif olan siyasi partilerin liderleride ne Şebinkarahisarlı’lara ne de Suşehrililere tek başına sizi vilayet yapacam diye söz verme riskini çok zor göze alır.

      Ancak ne olur. Sivas milletvekilleri Suşehrine gelince Türkiye de yeni iller gündeme geldiğinde ilk il olacak ilçelerden biri Suşehri’dir der.

      Giresun milletvekilleri de Şebinkarahisar’a geldiklerinde Türkiyede yeni iller gündeme geldiğinde ilk vilayet olacak ilçelerden biri Şebinkarahisar olacak der.

      Kelkit havzasında Şebinkarahisar’ın veya Suşehri’nin tek başına il olması çok zor.

      Şebinkarahisarlılar ve Suşehrililer gurbetteki güçlerinide birleştirerek Kelkit havzasına iki il isteyecekler.

      İki ili meclisten çıkarmak bir ili çıkarmaktan çok daha kolay olacaktır.

      Veya iki ilçenin siyasi önderleri, sivil toplum kuruluşları, halk önderleri vilayetliğin bu iki ilçemizin göçünü durduracağına ekonomisini canlandıracağına samimiyetle inanıyorlarsa, bir araya gelecekler Şebin-Su ilinde birleşip bu işi bitirecekler.

      Bugünkü  şartlarda devamlı göç veren gençlerine aş veremeyen, iş veremeyen Şebinkarahisar’ında Suşehrininde il olması  çok zor.

Av.Murat Toker




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir