Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5205 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   28 Mart 2011 - 19:17

Seçime Doğru Giresun' da Ak Parti

Büyüt
Küçült
Seçime Doğru Giresun da Ak

SEÇİME DOĞRU GİRESUN’DA AKPARTİ 

                       Seçim kanununun çıkmasıyla birlikte start alan  adaylık yarışıyla ısınan seçim havası, baharında tazeliğiyle kendini hissettirmeye başladı. AKPARTİ Giresun teşkilatı temayül yoklaması için geçen hafta sandık başındaydı. Sonuçlara bakıldığında AKPARTİ Giresun teşkilatının da, en az bizim kadar yeni yüzler ve özellikle bayan aday istediği anlaşılıyor. Anlaşılan bir nokta daha var ki oda, teşkilatın daha önceki temayül yoklamalarında ön plana çıkardığı milli görüş tabanlı aday adaylarını bu kez ön plana çıkarmamasıdır. Bu da gösteriyor ki Sayın CANİKLİ’ tarafından şekillendirilen AKPARTİ Giresun Teşkilatı; bürokrasi, il genel meclisi ve belediye meclisinden sonra kendi içersindeki milli görüş tabanından da uzaklaşmıştır.  Gerçi,  temayül yoklamasının aday listesinin oluşmasında çok etkili olacağını da sanmıyorum. Şayet temayül yoklaması etkili olsaydı, geçen seçimde temayül yoklamasının birincisi Sayın İrfan GÜVENDİ liste dışı kalırken, son  sıralardaki Sayın Hasan SÖNMEZ listenin ikinci sırasına gelip oturmazdı. 

                       AKPARTİ Giresun Milletvekili aday adaylarına bakıldığında, daha öncede vekillik yapmış, mütevazılığının yanında Giresunlu kimliği ile de herkesin ulaşabileceği Sayın Adem TATLI öne çıkan isim olarak görünüyor. Sayın Hasan SÖNMEZ’ den  umudunu kesen şehrin doğu bölgesi için, Sayın İrfan GÜVENDİ ve Sayın Halil İbrahim ŞENGÜL öne çıkan isimler oldu. Bürokrasideki başarılarıyla tanıdığımız Sayın Ercan TÜRK’ ün temayül yoklamasındaki başarısında, Giresunluya olan yakınlığının katkısı  büyüktür. Bayan aday adaylarının  ise  parti  merkezi tarafından değerlendirileceği hepimizce malumdur. Giresun’da AKPARTİ’yi sorunlara çözümcül yaklaşabilen,  yönetimde katılımcılığı ve şeffaflığı düstur edinen, mütevazı ve Sayın Murat ÖZKAN gibi mal varlığını açıklayabilen adayların  başarıya ulaştıracağı kanaatindeyim.  

                       Ancak;  Rektörle traktörü birbirine karıştıran, en kötü asil rektörün dahi  rektörsüzlükten iyi olduğunu anlayamayan, kendileri demokratik bir iradeyle geldiği halde işine gelmediği için rektörlük seçimini tanımayan  anlayışın mutlak suretle değişmesi gerekir. Giresun Üniversitesi’nde yasal olarak yapılan seçim büyük bir oyunu bozmuştur.  Sayın Murat ÖZKAN’ın üniversiteye arazi alımıyla ilgili vermiş olduğu soru önergesi hala muhatap bulamamıştır. Zira; Giresun Üniversitesi’ne hala rektör atanamaması,  YÖK’e yakın kaynaklar tarafından bu arazi alımıyla ilişkilendirilmektedir. Daha da ötesi, bu konuyla ilgili ne üniversite yönetimi, nede YÖK hiçbir işlem yapmamaktadır. Rektör atmasıyla ilgili olarak Sayın Başbakanımızın yanıltıldığı kanaatindeyim. 

                        Doğrudur, Tıp Fakültesi’ ni ilimize kazandıran Sayın CANİKLİ’dir. Ancak, yine Sayın CANİKLİ’nin katkılarıyla tıp fakültesi gidiyor. Üniversite kişisel çıkarlar için istidam kapısı oldu. Üniversite tabiî ki yeni istihdam alanları oluşturacak. Ancak olmazsa olmaz dediğimiz Tıp Fakültesi için hiçbir kadro açılmıyor. Basit çıkarlar ve kişisel hırslar uğruna üzülerek ifade ediyorum ki, üniversite batıyor vekiller bakıyor. Bu kafayla değil 2012’de, 2022’ de de ne tren sesi, ne uçak sesi ne de Sivas’taki tıp fakültesi öğrencilerinin sesi Giresun’dan duyulur.  
 
 

             Ali Zafer TOPŞİR                                                                                                       



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir