Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5435 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   15 Aralık 2011 - 18:39

Sermayesi Olmayan Yeni Meslek Dilencilik

Büyüt
Küçült
Sermayesi Olmayan Yeni Meslek
Değerli okuyucularım ;
Son günlerde her köşe başında , dükkanlarda ve cami önlerinde sık sık dilencileri görmeye başladım. Nereden türediler bilinmez ama giresunda  sermayesi olmayan yeni meslek dilencilik galiba..
 Çalışmadan, insanların duygularıyla oynayan sahtekarlar, bu şekilde kazandıkları paralarla neler yapıyor, orasını bir tek Allah bilir..
Dilenciliği bir sektör haline dönüştüren bu sahtekarlar, çalışmak yerine bu şekilde para kazanmayı (!) kendilerine bir meslek ve alışkanlık haline getirmişler. Öyle ya canını dişine takarak çalışan asgari ücretli memurlar, fabrikalarda çalışan hamallar, inşaatlarda çalışan ameleler, sabahın ilk ışıklarında çöplerden hurda toplayan biçare adamlar, dilencilerin gözünde enayiden başka bir şey değiller.
Dilencilere para veren kişilere enayi dediğim için kimse bana kızmasın. Çünkü, dilenciye para veren kişi iyi niyetlidir; bunu Allah rızası için yapıyordur, vicdanı rahattır. Allah katında sevabı mutlaka yazılıyordur.
Ama dilencilerin gözünde, bu iyi niyetli kişiler enayidirler. Bu iyi niyetli enayiler olmazsa, dilenciler geçinemezler. Ve ben de, dilencilik yaparak insanları sömüren bu kişiliksizlerin servetini gördüğümde, gerçekten de dilencilere para verenlere enayi demekten kendimi alamıyorum.
Sakat, yaşlı, çalışamayacak durumda olan insanların dilenmelerine bir şey demiyorum. Çünkü bu gibi insanlar, gerçekten muhtaçtır ve ben mutlaka o kişilere Allah rızası için sadaka veririm.
Özellikle Cuma günlerini tercih eden ve duygu sömürüsü yoluyla bedavadan para kazanmaya çalışan bu sömürücülere, bir dur deme zamanı geldi. Sakın bu sömürücülere inanmayın fırsatçılara aman vermeyin  değerli  vatandaşlar.
Valla ne diyelim taşı sıksalar suyunu çıkartır bu dilenciler. Ama bedava para varken, niye taşı sıksınlar ki!!
 
                        Recep GÜNDOĞDU
                       0544 2277 821     
                       giresunhaber @hotmail.com
   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir