Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4996 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2011 - 20:01

Şimdi Son Söz Gurbetteki Giresunluda

Büyüt
Küçült
Şimdi Son Söz Gurbetteki
Av.Murat Toker' in yeni yazısı '' ŞİMDİ SON SÖZ GURBETTEKİ GİRESUNLU'DA''

ŞİMDİ SON SÖZ GURBETTEKİ GİRESUNLUDA

     Avukatlık stajımı Demokrat Parti de uzun yıllar grup sözcülüğü  yapmış rahmetli Avukat Sait Bilgiç’in yanında yaptım.

      Partilerle ilgili söylediği bir sözü hep kulağıma küpe olmuştur.

      “Partilerin programlarına, yazdıklarına liderlerin beyanatlarına bakmayacaksın, partilerin vitrinine bakacaksın. Kimleri milletvekili yaptığına bakacaksın” derdi.

      Şimdi İstanbul’un taşına toprağına yoluna asfaltına, sanayisinin dişlisine, yükselen binasına alın teri katan bir milyon Giresunlunun içinden halkçıyım, emekten yanayım diyen CHP halktan bir Giresunluya seçilecek sıraya layık göremedi.

      Üstelik bu Giresunlular belediye başkan adayı oldukları Sarıyer’de, Beyoğlu’nda, Üsküdar’da, Zeytinburnu’nda mahalli seçimlerde CHP’ye oy patlaması yaptıkları halde.

      Sayın Kılıçtaroğlu’ na CHP genel başkanlığı yolunu açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki aldığı oylarda Giresun’ lu adayların ve seçmenlerin çok ciddi bir katkısı olmuştu.

      Benim birinci özelliğim milliyetçi olmam diyen  MHP, Türk Milliyetçiliğinin destanını yazan, İstiklal Savaşımızın en ağır yükünü omuzlayan, Türkiye Cumhuriyetin kuruluşun da en büyük katkıyı koyan, Gönüllü Giresun Alaylarındaki Türkmen Çepni Serdengeçtilerinin torunlarından birini İstanbul’da MHP listelerinin seçilecek sırasına layık göremedi.

      Benim birinci özelliğim Adaletli olmamdır diyen AKP, Bursa da yaşayan yüz bin Giresunluyu temsil etmek için aday olan Abdurahman Tığ’a ve Oktay Kahveciye maalesef adaletini gösteremedi.

      Ancak İstanbul da AKP’nin seçilecek sıralarında Giresun’dan seçilecek milletvekili sayısından daha fazla aday koyarak İstanbul da adaletini gösterdi.

     Hemşehrilerimiz’ den sayın Ünal Kaçır, Osman Köksal, Ahmet Baha Öğütken, Mehmet Domaç ve Giresun gelini Halide İncekara Akp den seçilecek sıralardan aday gösterildiler.

      AKP konusunda biraz bilgisi olan herkes biliyor ki hemşehrimiz Hüseyin Besli milletvekili, olsa da olmasa da bakan seviyesinde iktidar partisi üzerinde ağırlığı olan özel bir hemşehrimiz. 

      Daha önce bir yazımda özellikle belirtmiştim.

      İktidara cidden talip olan bir parti İstanbul desteğini almadan iktidar olamaz.

      İstanbul da yaşayan bir milyon Giresunlunun desteğini alamayan hiçbir siyasi parti de İstanbul’dan seçim kazanamaz.

      İstanbul’un aday tablosundan anlıyoruz ki Türkiye de iktidara hakikaten talip olan tek parti AKP imiş. 

      İstanbul’dan aday gösterilen  bütün hemşehrilerimi kutluyorum kendilerine, Giresunluya Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum.

      Aday hemşehrilerimizin seçilebilecek sıralarda yazılmasında, emeği olan desteği olan bütün hemşehrilerimi de tebrik ediyorum.

      Şimdi sıra İstanbul’daki Giresun derneklerinde.

      13-14-15 Mayıs feshane günlerinde bütün siyasi partileri içine alan dev bez afişler hazırlamalı, hangi partiden hangi hemşehrilerimiz seçilebilecek sıraya aday olmuşsa resimleriyle feshanenin girişine ve içeriye asmalı.

      Seçilecek yerde aday göstermeyen partilerin altına da seçilebilecek sırada Giresun’lu aday yoktur diye yazmalı.

      Bir milyon Giresunlunun içinde partilerine layık bir aday bulamayan parti yetkilileri, Feshaneye gelecek yüzleri varsa, geldiklerinde Giresunluların onların zannettikleri kadar saf olmadığını görmeliler.

      13-14-15 Mayıs feshane günleri İstanbul Giresun il ve ilçe dernekleri için, Giresun’dan daha fazla Giresunlu milletvekili çıkaracaklarından haklı bir bayram olacak. Coşkuyla kutlayacaklar.

      Giresunlu seçilebilecek sıralara konmuş aday hemşehrilerimize de muhakkak söz hakkı vereceklerdir.

      13-14-15 Mayıs feshane günleri İstanbul’da yaşayan bir milyon Giresunluya değer verip onları seçilebilecek sıralara koyan AKP’nin ön bahçesi, yan bahçesi, arka bahçesi olacak.

     Ortaya çıkacak bu tablonun mimarı, hazırlayanları İstanbul da yaşayan bir milyon Giresunlunun içinden partilerinin seçilebilecek sıralarına Giresunlu adayları layık görmeyen CHP ve MHP yöneticileri olacak.

AV.MURAT TOKER

www.giresunoncelikleri.com 

   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir