Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7109 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   30 Ocak 2012 - 10:24

SMSLE YEDİĞİMİZ KAZIK

Büyüt
Küçült
SMSLE YEDİĞİMİZ
SMSLE YEDİĞİMİZ KAZIK

Değerli okuyucularım;
Son günlerde bazı Radyo kanalında bir kampanya aldı başını gidiyor. Sanki sokaktan toplamışlar da dağıtıyorlarmış gibi
Neden bahsettiğimi merak ettiniz değil mi?.
Belki siz bile bu kampanyadan benim gibi yararlanayım diye girişimde bulunmuş olabilirsiniz.
Ne yazık ki Uzun zamandır Türkiye genelinde bir firmanın bedava uydu sistemi dağıttığı ile ilgili radyo tanıtım ve reklam programlarına şahit oluyoruz. Sanırım daha hesaplı olduğu için Radyo bir araç olarak kullanılmış. Radyonun Adı önemli değil,  bir sunucu çıkıyor ve size bir soru söylüyor, yüzlerce kişiye çekilişsiz kurasız uydu sistemi vereceğini vaat ediyor.  Çekilişsiz kurasız diye de bastıra, bastıra söylüyor Hem de ücretsiz diyerek, insanların bu konudaki zaafından yararlanıyor. Sonra reklamın en arkasına ekleyiveriyor. Ayda 19.90 lira 2 yıl sabit fiyatla diyor hesaplarsak değerli okuyucularım 24 ay x 19.90 :477.6 lira hani bedava idi uydu-elemby-çanak anten –kurulum Bana göre işin içerisinde muhteşem bir para kazanma tuzağı var.
 Hani televizyonlarda ve gazetelerde bir kampanya reklamı görürsünüz. Size çok cazip gelir. Fakat reklamın altından karınca duası gibi birçok kişinin okuyamayacağı kadar küçük ve çok hızlı bir de uyarı yazısı geçer. Sizde anlarsınız bunda bir tuzak var ve bu reklamı belki hesaba bile almazsız. Ya da reklam geçerken her bir mesaj ya da arama bedeli şu kadar diye yazar, o hızlı ve küçücük yazılarda. İnsanlar en azından böyle bir uyarıyı yaptıkları için yasal sorumluluktan kurtulmuş olabiliyorlar.
Şimdi gelelim asıl konumuza ve bana göre radyodaki çılgın ve haksız kazanca. Biraz önce de anlattığım gibi, radyoda yapılan bu tanıtım ve reklam programında, uydu alıcısı ve yanında birçok bedavalara çantada keklik misali, evinize kurulmuş kadar kesin gözü ile bakıyorsunuz. Sorulan sorular o kadar basit ki hemen, hemen herkesin bilme ihtimali var. Yanlış cevaplar bana göre mesajın gönderilme şekillerine gizlenen ayrıntılarla elde ediliyor. Tabi ki bilemeyenlerde çıkacak elbet. Ama gerçekten çok basit sorular.  Örneğin “ altı siyah koyunun kaç ayağı var? ” Doğru cevabı ise ;
Uydu yazın bir boşluk bırakın Adınızı Soy Adınızı Doğru cevabınızı ve yaşadığınız il ve ilçeyi yazın  3929’a gönderin
Aynı anda yüzlerce kişi bu mesajı cevaplandırıyor. Radyo reklamı banttan olduğu halde, size arada bir sunucu okan çelik cevabın yanlış, Şerafettin Temiz  cevabın yanlış Recep Gündoğdu  cevabın yanlış gibi anonsları işin hile tarafının bir başka yönü.
Konunun aslını öğrenmek için programın canlı yayınlandığını sanıp, reklam tanıtım programını sunan kişi ile görüşmek istedim. Radyo yetkilileri bunun daha önceden hazırlanmış paket program olduğunu söylediler. Radyoyu açtığımda yine aynı ses, yine aynı reklam ve tanıtım programını tesadüfen dinledim. Her şeyi aynı ve aynı sunucu yine paket programdan oluşan reklam tanıtım programı ile Milleti tokatlıyordu. Bu cümleyi neden kullandığımı belirteyim de kimse merakta kalmasın. Yapılan radyo anonsunda sorulan sorulara doğru cevap verenlere uydu seti bedava, hem de uzun bir süre özel şifreli sistemin birçok programı da ücretsiz deniyor. Fakat mesajın gönderen kişiye ne kadara mal olacağı asla söylenmiyor. O kazığı siz mesajı attıktan sonra görüyorsunuz. Bu konuda yasal olarak uyarılmadığınız için, mesajınız alındı cevabı geldiğinde “ Bu mesaj 4,80 TL dir “ cümlesini gördüğünüzde yediğiniz kazığı anlıyorsunuz.  Her bir mesaj 4,80 TL ve bu mesajın ücretli olduğu konusunda size yasal hiçbir uyarıda bulunulmadı. Bu alenen cepten kazık değil de, ne?
Şimdi çok değerli Cumhuriyet Savcılarımızın bu konuya el atmalarını sizler adına istiyorum. Bana göre bir haksız kazanç elde ediliyor ama yinede adalet bu konuda en iyisini bilir. Bakalım yapılan iş yasalara uyuyor mu?. Uymuyorsa cebinizden çaktırmadan alınan ve boşa giden 4,80 TL leri belki de geri bile alabilirsiniz.
 
                                                      RECEP GÜNDOĞDU 
                                                       0544 2277 821
                                            giresunhaber@hotmail.com


 


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir