Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12000 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2013 - 09:52

Tarık Torun ile Şebnem Uzun şiir ödüllerini aldı..

Büyüt
Küçült
Tarık Torun ile Şebnem Uzun şiir ödüllerini
19 Mayıs 2013'de Şebinkale'de alınamayan Hikmet Okuyar Şiir Ödülleri, Amasya Genelgesi saygınlığında 22 Haziran 2013'de Ankara Kızılay'da verildi..
Bayburtlu Akademisyen Şair Tarık Torun ile Ankaralı Şiir Yorumcusu Şebnem Uzun şiir ödüllerini, Amayaşat Başkanı, Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Müzeyyen Keskin verdi..



Ödül Töreni; Amasyaşat Başkanı, Ünlü Amasyalı Şair, Şiir Yorumcusu Müzeyyen Keskin organizasyonu ile 22 Haziran 2013 günü Ankara Kızılay, Sentez Kültür Dilek Işik Evi'nde yapılan etkinlikte sanatçı konukların güzel sanatlar dostu sanatseverlerin katılımları ve Amasya Sevdası dostlarının telefon bağlantıları ile gerçekleştirildi.
Amasya Sevdası tanıtımı, Amasya Genelgesi duyarlı paylaşımları, Amasya Sevdası Şiir Dinletisi, Müzeyyen Keskin Şiir Sohbetleri ile Tarık Torun ve Şebnem Şekeroğlu için tertiplenen Türkiye Sevdası Hikmet Okuyar Kültür Sanat Ödülü Töreninde; şiir yorumlarıyla şiir etkinliklerine saygın katkılarıyla şiir sevdasını güçlendiren Şebnem Şekeroğlu Uzun'un; '' 2013 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü '' ile ''16. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması '' kapsamında; Özellikleri ve Güzellikleri ile Karabük ve İlçeleri Konulu yarışmaya Ankara'dan katılan Bayburtlu Akademisyen Şair Tarık Torun'un kazandığı '' 2013 Hikmet Okuyar Türkye Birincilik Ödülü '', Amasyaşat Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Müzeyyen Keskin tarafından verildi. Tarık Torun'a ve Şebnem Şekeroğlu Uzun'a; ödül Şeref Levhası ile birlikte Amasya Kirazı ile Türk Kahvesi armağan edildi..



Amasyaşat Başkanı Ünlü Amasyalı Şair Şiir Yorumcusu Müzeyyen Keskin sunumlarıyla saygı duruşu ardından başlayan programda 21 - 22 Haziran Amasya Genelgesi hakkında bilgi verilerek genelge örneği sunuldu. Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlere şükran duyguları ifade edildi.. Proje çalışması olarak Müzeyyen Keskin imzasıyla ve Güzel Sanatlar Öncüsü kültür sanat dostları katkılarıyla hazırlanan tanıtım turizm kültür sanat eseri Amasya Sevdası tanıtımları karma şiir sergisi ve imza günü için yayın ekibiyle birlikte 12 - 22 Haziran 2013 tarihleri arasında Amasya merkezinde Amasya Uluslararası Atatürk ve Kültür Sanat Festivali alanında 61 Numaralı tanıtım yerleşkesinde, bulvarlarda meydanlarda Yeşilırmak Gezi Yolu'nda ve Amasya Otogarı'nda etkin saygın yaygın programlar gerçekleştirdiğini bildirerek Amasya Valisi ile Amasya Belediye Başkanı şahsında Amasya Sevdası dostlarına teşekkür eden Amasyaşat Başkanı Müzeyyen Keskin Amasya Sevdası ilk tanıtımını 21.Mart 2013 günü Ankara Ulus' da şiir yorumcusu bir özel yetenekli öğrencimize armağan ederek başlattığını söyleyerek şimdi buradayız daha çok güzel programlar yapacağız dedi. Tarık Torun, Şebnem Şekeroğlu Uzun, Mehmet Kındap, Dilek Işık, Binnur Doğan, Canan Keskin; şiir yorumlarıyla şiir sohbetlerinde şarkı ve ürkü sunumlarında programa renk kattılar.



İzmir'den Şair, Şiir Yorumcusu, Bestekar Birgül Sevilay Tekin, İstanbul'dan Şair Şiir Yorumcusu Bestekar Şengül Yıldırım telefonla programa katılarak; Amasya Genelgesi coşkusunu, Amasya Sevdası imza gününü şiir dinletisini şiir yorumlarıyla kutlayarak ödüllerini teslim alan Şebnem Şekeroğlu Uzun ile Tarık Torun Başarılarını tebrik ettiler..'' 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü '' kazanan Bayburtlu Akademisyen Şair Tarık Torun Şiiri '' DEMİR KALPLİ KARABÜK '' çok yayınlansın çok okunsun dedil
=
DEMİR KALPLİ KARABÜK / Tarık TORUN
I
Batı Karadeniz’in engin eteklerinde,
Kara çalılıkların orman öbeklerinde,
Sarı Çiçek yaylası, en nadide çiçekler
Kanyonların içinde aşkla çarpar yürekler
Ağaçların sevdası açık orman müzesi,
Karadeniz’in izi dağlardaki su sesi
Mutlaka görmelisin Bulak mağarasını,
Bin bir çeşit nebatat, Filyos’un narasını
Som altından yapraklı Yenice ormanları,
Demir kalpli Karabük çeliğin dumanları,
II
Orman, yayla, mesire Eflani yöresinde,
Berrak atmosferiyle çiçekler sinesinde,
Yenice Ormanları bulutlara el atmış,
Safranbolu evleri yaşama yaşam katmış,
Eskipazar’ın taşı Anıtkabir’de yatmış,
Buralarda yaşamak murattan da muratmış,
Boduroğlu yaylası, ovacık şenlikleri,
Kanyonlar mağaralar bitmez zenginlikleri,
Kömür yüklü trenler dağları deler sesi
Demir kalpli Karabük Paflagonya yöresi
III
Ormanın gümbürtüsü yağmurlu gecelerde,
Ulu Küre dağları uzanır yücelerde
Oğuzlar, Peçenekler, Kıpçakların soyundan,
Ab-ı hayat akarken bal şerbeti suyundan,
Safranbolu Cinci Han tarih içinde saklar,
Dünya miras listesi şiir söyler konaklar,
Zamanın dinginliği sinmiş sokaklarına,
Yaylalı dar vadiler, çimen yanaklarına,
Filyos, Yenice, Araç, gönül gönüle çağlar,
Demir kalpli Karabük, kartal pençeli dağlar,
IV
Dağları boydan boya, çam kokusu altında,
Altından daha sarı Safran saltanatında,
Safranbolu Lokumu ünü ülkeyi aşmış,
Aberataum gören ağaç sevgisi taşmış,
Gelenek, kültür yaşam burası Anadolu,
Bak mavi göklerine burası Safranbolu,
Her sonbahar mevsimi Yenice’de bir olsan,
Renk cümbüşü altında orman içinde kalsan,
Maden Kömürü dağlar, demir çelik Karabük,
Demir Kalpli Karabük, trenlerde demir yük,
V
Dağların yamacından eser kekik kokusu,
Mekânın zarafeti, güzellikler dokusu,
Tarihi ipek yolu adım adım kuşatmış,
Nice âlim, evliya gelip buraya yatmış,
İncekaya Kemeri, suyun havada dansı,
Huzur iklimlerinde mutluluk frekansı,
Çifte kavrulmuş lokum, dosta sunulan lezzet,
Mimarların mimarı yaratmış nice nimet,
Karabük’ün ufkundan demir-çelik ülkeye,
Demir kalpli Karabük, erişsin en yüceye.
=
Tarık TORUN / BAYBURT

NOT: '' Türkiye Okuyor '' kampanyasına '' Okuyar '' diyerek doğrudan katkı yapmak adına Giresun Şebinkarahisar Kütküt - Köprübaşı'nda Hikmet Okuyar imzasıyla proje çalışması olarak hazırlanan tanıtım turizm kültür sanat eseri Türkiye Sevdası'na kaynak oluşturmak için Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen Özellikleri ve Güzellileriyle İllerimiz ve ilçeleri Konulu '' 16. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ''na; Özellikleri ve Güzellikleriyle Karabük ve İlçeleri konusu için Ankara'dan '' DEMİR KALPLİ KARABÜK '' isimli şiiri ile katılan Bayburtlu Akademisyen Şair Tarık Torun; '' '' 2013 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü '' kazandı.
Eserin yayın hakkı şairine ve Türkiye Sevdası' na ait. Medya mensupları haber yorum yapanlar şiir sayfaları yönetmenleri ile rtv şiir programları sunucuları not açıklanması kaydıyla eseri yayınlayabilirler..
Tebrikler. Teşekkürler..

Saygılar


Hikmet OKUYAR
ŞÜSİYAD Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir