Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3745 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2012 - 21:08

Temiz kalem operasyonu bir kişiyle bitti mi?

Büyüt
Küçült
Temiz kalem operasyonu  bir kişiyle bitti

 

              Giresun Gazeteciler Derneği şantaj ve tehditle insanları mağdur eden gazeteciler var diye bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya sadece bir arkadaş atlayarak derneğe hakarete varan ifadelerde bulununca dernekten "Temiz kalem operasyonu" adı altında ihraç edildi. Geç kalınmış bir hareketti ama doğruydu. Bu arkadaşın papaz olduğu ve yumruk yumruğa geldiği bazı arkadaşların bunu geç anlamaları acı bir durum. İnternet haber sitelerinde bu zatın köşe yazılarını ve saldırılarını spottan verirken keşke o kalemin bir gün kendilerine döneceğini öngörebilseydiler.

          

   Öte yandan bir kişinin Giresun Gazeteciler Derneğinden atılmasıyla bu iş çözülmez. Merkezde, Bulancak ve diğer ilçelerde de bu işi şantaj, tehdit, hakaret ve iftiraya dökenler varsa onlarda bir bir basın açıklaması şeklinde açıklanmalı, kamuoyuna bu isimler teşhir edilmelidir. Kimler milleti abone ve reklam yapıyor ve ortadan kayboluyor, kimler milletin özel hayatına iftiralarla ve hakaretlerle girerek  çirkinleşiyor, kimler matbaa matbaa dolaşarak gazete bastırıp paralarını vermeyerek milleti tokatlıyor, kimler bir şey yakaladığında "Yazarım haa!" diye aba altından sopa gösterip beklenti içinde oluyor, bunlar bir bir açıklanmalı ve "temiz kalem operasyonu" her alanda sürdürmelidir.

            

Seçim zamanlarında sahte anketler, uydurma ve iftira haberler yaparak insanları zor durumda bırakanlar bir bir açıklanmalıdır. Birilerini yıpratmak ve rakiplerine avantaj sağlamak için iftira ve yalan haber yapanlar mahkemelerde ceza yiyorlarsa bunlar ortaya konulmalıdır. Bu mesleği bilgiyle değil şantaj ve tehditle her kim yapıyorsa korkusuzca çıkıp bunlar açıklanmalı. Açıklanmalı ki bu adamlar veya bayanlar sokağa çıkamamalı. Açıklanmalı ki bu adamlar prim yapmamalı. Açıklanmalı ki Giresun ilinde dedikodu ve iftira ile değil bilgi ve fikirle gazetecilik yapan insanların önü açılsın. Sağcı olsun, solcu olsun, muhafazakar olsun, milliyetçi olsun ama iftiracı ve şantajcı olmasın.  Bilgi ve belgeye dayanmadan "Şöyle diyorlar, böyle söylüyorlar, manitası var dediler" gibi sığ ve seviyesiz iftiralar atarak insanları özel hayatlarında zor durumda bırakanlar derhal teşhir edilmelidir. Kendirleri seviyesiz hayat yaşadıkları halde, kendileri iğrenç bir özel hayata sahip oldukları halde milletin özel hayatına saldıranlar varsa bir bir ortaya saçılmalıdır. Bizim bildiğimiz bu tarz insanlar var. Cemiyet bilgi isterse bilgi vermeye hazırım. Bunlar araştırılmalı ve ortaya çıkarılmalı. Aksi Takdirde bu "Temiz kalem operasyonu" değil şahsi operasyon olur...         

 

Orman Genel Müdürü hemşeriniz olsa ne olur?

             

              Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü saçma bir sebeple kapatılmış ve Bulancak Merkeze bağlanarak şeflik olmuştu. Üzerinden seneler geçmesine rağmen hala orman işletme müdürlüğü geri verilmedi. Bu konuda bakan, genel müdür ve siyasetçi bazında sözler verilmesine rağmen bu sözler tutulmadı. Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü kapatılan diğer müdürlükler konumunda değildi. Gereksiz yere kapatıldı. İşin acı yanı Bulancak İlçesi ile kapatılan ve Bulancak ilçesi kapasitesinin yarısı bile olmayan bölgelerde tekrar bu müdürlükler açıldı. Yanlış hatırlamıyorsam 2011'de Bulancak İlçesi ile birlikte kapatılan orman müdürlüklerinin hemen hemen hepsini tekrar açtılar. Ama söz verilmesine rağmen Bulancak Orman işletme Müdürlüğü açılmadı.

             

Feshane Giresun Günlerinde Orman Genel Müdürü Giresunlu hemşerimiz Mustafa Kurtulmuşlu, Bulancak İlçe Standını ziyaret ettiğinde orada biz bu konuyu gündeme getirdiğimizde  Bulancak Orman İşletme Müdürlüğünün açılacağını söylemiş ve bu konuda söz vermişti. Ama demek ki Ankara'da bürokratınızın olması yetmiyor. Söz tutulmadıktan sonra bürokrat Giresunlu olsa ne yazar Tekirdağlı olsa ne yazar?





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir