Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3578 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   18 Eylül 2012 - 18:34

TERÖR VE TEPKİSİZ TOPLUM

Büyüt
Küçült
TERÖR VE TEPKİSİZ

TERÖR VE TEPKİSİZ TOPLUM

 

Ülkemizin en büyük sorunu hiç kuşkusuz PKK terörüdür. Şehit haberlerinin olmadığı gün yok gibi. Bir-iki şehidin haberi basında yer almaz oldu bile. Yıkılan, sönen ocakların, bağrı yanan ana ve babaların, yetim kalan yavruların feryatları toplumda ses getirmiyor pek!

Yeter! Bu suskunluk, bu vurdumduymazlık, bu uyuşukluk bitsin artık. Doğal afet mi terör? Terörün kader olmadığını toplum olarak göstermek zorundayız. Eli kalem tutan kalemiyle, TV kanalları yayınları ile, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve üniversiteler tepkileriyle, ülkesini seven herkes artık taşın altına elini koymak zorundadır. Ey! gemideki yolcular; tehlikenin hala farkında değil misiniz?

Özellikle yazılı ve görsel basına seslenmek istiyorum. Bırakın artık spor ve magazin haberlerini, bırakın herkesi spor yorumcusu veya spor yazarı yapma çabalarını. Bırakın artık saatlerce süren eğlenceyi, spor programlarını, reklamları ve de yemek tariflerini…Unutmayın bu gemide siz de bizim gibi yolcusunuz.

Sevgili okuyucular Trabzon-Rize-Artvin tarafına yolu düşenler görmüştür. Şehit ismi olmayan hiçbir üst geçit yok gibi. Dağa taşa, yola, okula şehit ismi vererek övünmenin zamanı değil artık.

Zamlara, enflasyona, işsizliğe, yoksulluğa ve yolsuzluğa, trafik canavarına, rüşvet ve kaçakçılığa, insan ticaretine, gasp, soygun ve hırsızlığa ve de ne idiğü belirsiz soruşturmalara, yargılamalara alıştık. Herkese sesleniyorum; hiç olmazsa şu terör belasına alışmayalım. Terör kaderimiz olmasın istiyorum.

Öyle anlaşılıyor ki terör bu ülkeye ve Ortadoğu’ya ABD ve emperyalistlerin bir hediyesidir. Ve terör Ortadoğu’nun petrol kaynakları kuruyana kadar da devam edeceğe benziyor. Ortadoğu ve Arap ülkelerine de bu gidişle “Bahar”ın geleceği yok. Ve bu ülkeler ABD’nin istemi ile özgürleşemezler. ABD hangi ülkeye “Arap Baharını” getirmeye, o ülkede sözüm ona demokrasiyi yerleştirme görüntüsü içerisine girmişse o ülkede daha gerici yönetim egemen olmuştur. Örnekler ortada; Libya, Mısır, Afganistan, İran ve Irak’a demokrasi mi geldi? Son çaba Suriye’ye Esed yönetiminden daha demokrat bir yönetim mi gelecek? Hayır. ABD ve emperyalist güçlerin hedefi, daha rahat petrol kaynaklarını kendilerine peşkeş çekecek yandaş iktidarları bu ülkelerde başa getirmektir. 

  İç ve dış terör çıkarcılarının taşeronu olan PKK ve yan kuruluşlarının amacı daha çok özgürlük, anadilde eğitim, federasyon falan değildir. PKK adlı terör örgütünden büyük silah tüccarları, insan tacirleri ve uyuşturucu kaçakçıları yararlanmaktadır. Doğu ve Güneydoğuda terörün bitmesini istemeyen kesimler vardır. Ve iddia ediyorum ki; PKK’nın istemleri gerçekleşse bile eli kanlı bu terör örgütü eylemlerine devam edecek, ABD ve emperyalist güçlerin çıkarına hizmet etmeye, onların petrol sömürüsünü rahatça yapmalarına zemin hazırlayacaktır.

Şunu söylemek istiyorum; ülkemizin çevresinde barış yoktur. Çevresi ateş çemberi olan bir ülkenin egemenliği ve güvenliği de tehlikededir. “Dünyada barış yoksa yurtta da barış yoktur.” 

Ülkemizde terörün yok olması demek; mutlu ve huzurlu bir toplum demektir. Terörün ortadan kalkması; ekonomik olarak güçlenmek demek, eğitim-sağlık hizmetlerinin daha iyi duruma gelmesi, kaynakların bu alanlara aktarılması demektir. Terörün ortadan kalkması turizmin canlanması, yerli ve yabancı yatırımcıların sanayi alanında planladıkları yatırımları için kuşkuya düşmemeleri demektir. Kısacası terörün bitmesi demek; bilim ve teknolojide ilerlemek, demokrasinin daha sağlam yerleşmesi ve güçlenmesi demektir.

  Çağdaş uygarlık  yolunu tıkayan, teröre çanak tutan ve terör tohumlarını bu ülkeye atanları tanrı affetse bile tarih ve Türk Ulusu asla affetmeyecek. Bu böyle biline!

 

Hakkı YILMAZ / Eğitimci-Eğitim Denetmeni e-mail: hakki1955@hotmail.com 

www.nefsipiraziz.com

                                                                                                                                                                                        



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir