Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3498 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   10 Aralık 2012 - 22:58

ÜMMET BİRLİĞİ SAADETE ULAŞTIRIR - 2

Büyüt
Küçült
ÜMMET BİRLİĞİ SAADETE ULAŞTIRIR -
Yüce Rabbim Kur'an-ı Kerim Araf süresi 181.ayetinde bizlere şöyle buyuruyor;“Yine bizim yarattığımız insanlardan öyle bir ümmet varki onlar hakka yol gösterirler ve o hak ile adaleti yerine getirirler.” (Araf 181)

Resulullah Efendimiz(SAV) da ümmetinin fazileti hususunda şöyle buyurmaktadır. “Cennet ehli yüz yirmi saftır Bunlardan seksen safı bu ümmetten, kırk safı da diğer ümmetlerdendir” (Tirmizi cennet 13)

Ümmet kurumunun oluşturulup müslümanların birliğinin sağlanması Müslüman olarak bizlerin en önemli gayelerinden biri olmalıdır. İktidar ve güç sahibi olarak adil düzen içinde yüzen bir dünya sahibi olmanın en etkin siyası araçlarından biridir. Böyle bir kurum oluşturulmalıdır. Büyüklerimizin bu konuda bu zamana kadar yaptıkları çalışmaları da bir adım ileriye götürmekte Müslüman olarak bizlerin en önemli görevlerindendir.

İslam birliği diğer bir deyimle ümmet birliği için daha önceki dönemlerde gerçekleştirilen D-8 ve diğer oluşumlar aktif hale getirilip zenginleştirilmeli ve uluslar arası etkinliği artırılmalıdır. Böylece atılan adımlara adımlar eklenerek daha güzel bahçeler oluşturulmalıdır. İslam ülkelerinin liderlerine, yöneticilerine bu konuda büyük görev düşmektedir.

Ümmet birliği oluşturulduğunda Müslümanların dışarıdan gelen saldırılar yanında Suriye ve Irak gibi ülke içinde meydana gelen haksız ve olumsuz faaliyetlerin zülüm içeren hareketlerin engellenmesi Müslümanlarca sağlanır ve kendi içerisindeki sorunlar kendi aralarında görüşülerek çözümlenir.

Bu dönemde de Müslümanlar Suriye de oluşan sorunları gidermek için bir barış heyeti kurmaları ve buna göre bir barış kararı alıp uygulamaya koymaları gerekmektedir. Filistin deki zulme karşı birlikte tepki vermeleri de bizim açımızdanbarışçıl sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Bu gibi zulümlere karşı aktif olarak bir şey yapamayan bizler Yüce Rabbimize dayanarak dualarımızı göndermeli ve bu hiç olmazsa bu şekilde yardımlarımızı sunmalıyız.

Müslüman ülkeler birliğini oluşturduğunda kendi aralarındaki hiç istenmeyen bu tipsorunlar zaten ilahi bir destekle yok olacaktır. Meydana gelen olumsuzluklar ortadan kalkacaktır. İslam dünyası saadete kavuşacak ve huzur içinde dünyasına devam edecektir. Ancak biz Müslümanlar üzerine düşen görevlerini yapmalıdır.

Güçten anlayanlara ki bunu göstermeliyiz. Bunun tarihteki en azılı örneği Yahudiler ve günümüzdeki sürecide İsrail’dir.

Bu tip kuvvetten anlayanları engellemenin en etkin çözüm yolu Müslümanlar olarak gerçekleştirilecek Ümmet Birliğidir.Birbirine bağlı bir ümmet olmak biz Müslümanları hem dünyamızı hem de ahretimizi kazandıracaktır.

İşte Mutluluk dünyasına kavuşmak isteyen Müslüman olarak bizlerin başında ehliyetli bir imamın bulunduğuümmet kurumunun oluşturulması ilk başta gerçekleştirilecek bir amaç ve gaye olmalıdır.

Gelin bunun için ümmet olarak kalben, sesli ve malen birleşip Siyasi güç olarak ümmet birliğini kuralım. Allahın rahmetiyleResulullah Efendimizin hadisindeki müjdeyi kazananlardan olalım.


İlahına pak imanla ulaşan kimliğim

Hakyolahizmet edenkardeşim

Irkları sevgide birleştiren ümmetimHayatınıteslim edenmüslümanım

Mustafa Kemal MÜNİROĞLU




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir