Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3534 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   28 Kasım 2012 - 14:30

ÜMMET BİRLİĞİ SAADETE ULAŞTIRIR.(1)

Büyüt
Küçült
ÜMMET BİRLİĞİ SAADETE

Zulmün ve diğer bir yönüyle devlet ve çete terörünün önlenmesinde en etkin çözüm yolu ümmetin başında ehliyetli ve muktedir bir emir’el müminin bulunduğu ümmet birliğinin sağlanmasıdır. Ümmetin başında böyle güçlü bir halifenin bulunması ve ona samimiyetle biat edilmesi bu ümmet birliğini de çok sağlam bir temele bağlar.Müslümanlar ümmet kurumunu oluşturup dünyaya adaletli örnek oluşturabilseler içten ve dıştan gelen tüm saldırıları engelleyebilirler ve haksız cinayetleri önlerler.


Bu da bir nevi saadettir.

Ümmet birliği sağlanıp, karar alındığında ve o kararla hareket edildiğinde Filistin de Müslümanların gördüğü zülüm engellenemez mi?


Ülkemizdeki PKK ve benzeri terör örgütlerininfaaliyetleri ortadan kaldırılamaz mı?


Devletler birleşip alınan kararı uygulamada birbirlerine destek verdiklerinde, örgüt faaliyetleri ortadan kaldırılamaz mı?


İslam ülkelerinin kendi içindeki sıkıntı yaratan terör uygulamalarını engellemede çok büyük fayda sağlamaz mı?


Bunların sonucunda haksız yere öldürülen saf ve temiz yürekli askerler ve vatandaşlar kurtarılıp vatana hediye edilemez mi?


Dünyadaki terör estiren zalim devletlerin zulmünün ortadan kaldırılması, çetelerin kir kokan faaliyetlerin önlenmesinde en etkin araç dünyadaki İslam ülkelerinin oluşturacağı İSLAM BİRLİĞİDİR. Yani diğer bir deyimle Müslümanların oluşturacağı ümmet kurumunun neticesinde ortaya çıkan ÜMMET BİRLİĞİDİR.


Bu birliğin sağlanması Müslüman ülkelerin zulme uğramalarını önlediği gibi, diğer ülkelerin zalimliğini önler ve dünyayüksek düzeyde saadete ulaşır. BölgemizdekiMüslüman ülkelerimizin içinde yaşadığı siyasi, ekonomik, sosyal sorunlar önlenip daha adil, güçlü ve rahat bir şekilde vatandaşına hizmet vermesine vesile olur.

Adil ve hakkaniyet dahilinde huzurlu ve mutlu bir dünyaya kavuşturur.


Bölgemizin terör ifadesi örgütlerinin ve zalim devletlerinin Müslüman kardeşlerimize karşı girişebileceği faaliyetler engellenmiş olur,


Böylece Allaha teslim olan Müslümanları kendilerini güvende hissetmeleri sağlanır, ve bölgemizdehuzurla yaşanan bir mevkii haline dönüşür.


Hayatımızın her alanında olduğu gibi siyasi alanında da Müslüman olarak yapmamız gerekenadil bir yönetimi ve ümmet şuuruna sahip olarak ümmet kurumunu oluşturmaktır. Bunların gerçekleştirilmesi bizlere mükemmel bir iktidar gücü vereceğiaçıkça ortadadır.

Ülkemizdeki, bölgemizdeki ve dünyamızdaki güçten anlayan zalimlere karşı verilecek müslümanca en güzel cevap, Müslümanların ümmet şuurunasahip olarak ümmet birliğini dünyaya haykırmalarıdır.


İki günü denk olmayan daha iyiye gidenler olarakbiz Müslümanların bu konuda gerçekleştirilen faaliyetleri bir adım daha ileriye götürmemiz gerekmektedir. Böylece bizler zelil bir hayattan muktedir bir hayata kavuşarak hem bizlerin hem de diğerlerinin saadete kavuşması sağlanır, ve sonucunda Dünyamız güzel, saadetve iyilik dolu bir vatana ulaşır ve Rabbimizin rızasıyla Müslüman olarak bizler de bir nebze Ahiretimizi kazanmış oluruz.


Haydi bu birlik kurulsun, Müslüman kardeşlerimizin duaları ve faaliyetleri ile yöneticilerimizin samimi ve dirayetli girişimleriyle.


Allah’a emanet Olunuz.


Mustafa Kemal MÜNİROĞLU



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir