Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8708 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2011 - 19:12

Üniversite mi, Enver Usta mı?

Büyüt
Küçült
Üniversite mi, Enver Usta

                        Siyasi partilerin genel  merkezleri ve yetkili organları hafta sonunu  kampta geçirdiler.  Her ne kadar parti meclisi veya yönetiminin imzasını taşısa da,  yegane seçici genel başkanlar  tarafından belirlenerek,    halkın onayına sunacak milletvekili aday listelerine son şekil verildi.  İleri demokrasilerde  aday belirleme sürecinde katımın sağlandığı;  teşkilatların ve halkın katılımının olduğu önseçim, dar bölge sistemi veya tercih usulü oy kullanma tek karar verici benim anlayışıyla yetkilerini  paylaşmak istemeyen genel başkanlar tarafından  yine işletilmedi. Düşünebiliyor musunuz, milletvekili adayı olduğunuzu  Yüksek Seçim Kurulu’na verilen listeden öğreniyorsunuz.  Yani milletin vekilliği için, liderler dışında milletin kendisi bile sürece müdahil olamıyor. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları katılımcı demokrasinin gereği kendi adaylarını bağımsız  çıkararak herhangi bir tepkide bulunmadılar. Netice itibariyle,  yetkeci liderler tarafından belirlenmiş olan adayları, 12 Haziran’da sandığa gidip paşa paşa onaylayacağız.  

                        Gündemimiz seçim olunca, geçenlerde bir rüya gördüm.  Seçimler yapılmış, yine AKPARTİ, MHP ve CHP  barajı geçerek  meclise girme hakkını elde etmiş. Ancak, Rüya bu olacak ya, Yüksek Seçim Kurulu tarafından  AKPARTİ Giresun milletvekili kenara alınarak, yüz kişiden ikisinin oy verdiği bir aday temsilci olarak meclise davet ediliyor. Giresunlu  şaşkınlık içersinde;  olur mu böyle, haksızlık, zulüm bu, hani nerde  halk iradesi, tecelli eden iradeye saygı gösterilecekti nidalarıyla sokakları inletiyordu. Uyandığımda bir süre kendime gelemedim. Hemen televizyonu açtım, şükür ki demokrasimiz yerindeydi.  

                       Bu rüyayı Giresun’da halkın teveccühünü kazanmış bir dostla paylaştım. Beni dikkatle dinleyip bunda şaşıracak ne var. Senin ki bir rüya,  ben sana bunun  iktidar milletvekillerince Giresun’da gerçekleştirilmiş olanını anlatayım dedi ve başladı. Giresun Üniversitesi’nde geçtiğimiz haziranda bir rektörlük seçimi yapıldı. Sonrasında ne mi oldu? Seçim sonucuna göre  sadece  birinci, ikinci veya üçüncünün atanması değil, oy kullanan yüz öğretim üyesinden doksan sekizinin karşı olduğu aday, rektör adaylığından çekilmesine rağmen,  öğretim üyelerinin iradeleri yok sayılarak iktidar milletvekillerinin kefaletiyle rektör vekili olarak Giresun’a davet edildi. Bu duruma halk iradesinin temsili kurumları olan gerek siyasi partilerimiz, gerekse Giresun’daki ve Giresun dışındaki sivil toplum kuruluşlarımız maalesef seyirci kalmışlardır.  

                        İrade insana özgü bir kavramdır. Her fırsatta sadece lafını ettiğimiz demokrasilerde, korunması ve saygı duyulması gereken insani özelliklerdendir. Hani halk iradesine saygı duyulacaktı? Rağmenlerle  yönetimi ele geçirip  iktidar olanlar, daima tarihin tozlu sayfalarında yaptıkları kötülüklerle yer almışlardır. Arkadaşlar, Giresun hepimizin. Bu şehir kalkınacaksa üniversitesiyle kalkınacak. Üniversite bilim ve fenle, bilgiyle ve yetkin insanlarla yücelir. Ahbap çavuş ilişkisiyle değil. Rektörle traktörü, üniversiteyle  enver ustayı ayırt edemeyenler şunu bilmelidirler ki, Giresun’un kalkınması için asli unsur olan Giresun Üniversitesi er veya geç lokomotif  görevini üstlenecektir. 

                       Kendi kaynaklarımız olan   Fındığımız, yaylalarımız, demiryolumuz, havaalanımız, limanımız, üniversitemiz,  organize olmakta güçlük çeksek te yetkin beyin gücümüz ve Giresunsporumuzla  aydınlık günler bizleri beklemektedir.     
 

    Ali Zafer TOPŞİR       

                                                                                                 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir