Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4097 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2012 - 19:46

UZLAŞMA ŞART

Büyüt
Küçült
UZLAŞMA

UZLAŞMA    ŞART

             1960 ve 1970’li yıllarda Adalet Partili Hayrettin ve Nizamettin Erkmen kardeşlerle, CHP Milletvekili Sayın  M.Kemal ÇİLESİZ’ in uzlaşmaları sonucu Giresun; kağıt fabrikasına, Fiskobirlik Genel Müdürlüğüne ve limana sahip olmuş,   hatta havaalanı yapımı için Teyyaredüzü’ndeki askeri birlik bile kaldırılmıştı.  Anavatan Partisi  İktidarının ilk döneminde kavgasız bir ortam olmasından dolayı önemli hizmetler yapılsa da,  ilerki süreçlerde içsel çatışmalardan dolayı hizmetler sekteye uğramıştı.

            Komşu il Trabzon’da  parti ve kişisel ihtiraslar değil, ön planda hizmet tutulduğu için Üniversite ve havaalanı büyümüş, tersane yapılmış,  her türlü sportif etkinliğin yapıldığı olimpiyata ev sahipliği yapılmış, bunun yanı sıra yasalara uygun olmamasına rağmen deniz doldurularak dünya standartlarında stat, spor ve sosyal tesislerden oluşan bir kompleksin  yapımı devam etmektedir.  Trabzon  Belediyesi  iktidar partisine mensup olmamasına rağmen, merkezi yönetimden en büyük maddi desteği, Sayın Faruk ÖZAK’ın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yaptığı dönemde almıştır.

           Biraz daha  doğuya gittiğimizde Rize; tersane ve  barajlar yapılmış, afetle ilgili bütün problemleri çözülmüş, TOKİ vasıtasıyla modern şehirler kurulmuş,  bizim üniversitemizle aynı dönemde kurulmasına rağmen öğrencilerinin  Rize’de eğitim gördüğü Tıp Fakültesi açılmıştır. Durun daha bitmedi,  daha da önemlisi  Karadeniz’e inecek demiryolunun da temeli olarak düşünülen Rize’yi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine bağlayacak olan Rize – İspir – Erzurum  karayolundaki  2600 rakımlı Ovit Dağı Tünelinin  temeli 13 Mayıs’ta bizzat Sayın Başbakanımız tarafından atılacaktır. Gidiş ve geliş yönünde iki tüp olarak yapılacak tünel,   yaklaşık 15 km uzunluğu ile Ülkemizin en uzun, Dünyanın ise dördüncü en uzun tüneli olacaktır.

             Diğer bir komşu ilimiz Ordunun her dönem kabinede bir bakanı olduğu gibi, bu dönem iki bakanla temsil edilmesi   aldığı hizmetlerden söz etmeye gerek bırakmamaktadır.

            Orduspor ve Trabzonspor süper Ligde son derece başarılı bir sezon geçirirken, Rizespor  ise Bankasya Liginde şampiyonluk mücadelesi vermektedir.  Komşu illerimizin bu başarılarılarının altında, iktidarıyla muhalefetiyle hizmet eksenli uzlaşma kültürü yatmaktadır.

            Fazla söze gerek yok. Kişisel  gayretleriyle bir yerlere gelme başarısı göstermiş, ülkemiz adına marka  değeri  taşıyan Sayın Enver YÜCEL, Öner HEKİM,  Bahat Grubu, Titanik Oteller Zinciri, Sayın Burhan KARA, İbrahim ÖZDEMİR, Murat ÖZKAN, Rasim ZAİMOĞLU, Hasan SÖNMEZ gibi eskisiyle yenisiyle işadamı, siyasetçi, bürokrat, akademisyen dahası Giresun için kaygı duyan  bütün Giresunluların paydaş olduğu bir uzlaşı platformu, bizlere   sadece kaybettiklerimizi kazandırmayacak, hayallerimizi de yükseltecektir. İnanıyorum ki  Giresunludan  yetki alan güç sahipleri ve kanaat önderleri,  bu uzlaşı platformunu bir an önce tesis etmenin gayretinde olurlar. Zira hiçbir şey için, henüz geç kalınmış değildir.     

 

                                                                                                                                                      Ali Zafer TOPŞİR





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir