Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5981 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2012 - 15:31

Vali Arapça yazmış acımayın vurun!

Büyüt
Küçült
Vali Arapça yazmış acımayın
Bu Giresun Basınının hali ne olacak bilmiyorum. Bu kadar ideolojik habercilik yapan başka bir il medyası varmıdır bilemiyorum. Yapılan onca hizmeti, koşuşturmayı, çabayı ve fedakarlığı bir kenara bırakıp Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in tahtaya yazdığı Osmanlıca gündem oldu.
Bir okulun açılışında tahtaya Osmanlıca veya onların değimiyle Arapça yazan Dursun Ali Şahin, laikliği yıkmışçasına bir tutumla karşı karşıya kaldı. Malum sitelerin ve çevrelerin büyük gazetecileri "Bunu da gördük! Türkiye Cumhuriyetinin Valisi okul tahtasına, güzel dilimiz, güzel Türkçemiz yerine Arapça yazdı" Bu nedir Allah aşkına! Gazetecilik mi bu?
Arapça olsa bile bu Arapça ve inanç düşmanlığı nedir? Osmanlıca ise tarihinden, ecdadından utanma neden? O tahtalara Almanca yazılıyor, İngilizce yazılıyor, Fransızca yazılıyor da Arapça yazılınca neden hepinizin kulakları dikiliyor? Bizim bir yanımız Arap Coğrafyasında. Arapça öğrenmenin, yazmanın hiçbir yanlış tarafı yok. Yanlış her şeye ideolojik saplantılarıyla bakıp, laiklik ajitasyonları yapanlarda. Giresun ili bu bakış açısı ve hep aynı ideolojik kalıp ile gazetecilik yapanlarla nasıl bir yere varacak onu da bilemiyorum. Yayla cenik, köy, ilçe dinlemeden mesai tanımadan ilinize bir çivi çakmaya çalışanlara böyle darbe zamanı gibi ulusalcı söylemlerle saldırmak kimseye bir şey kazandırmaz. O sloganlar geçti beyim sür eşeğini artık...

Mehmet Geldi'yi Giresun'a gelince dövün!

Giresun AK Parti Milletvekili Mehmet Geldi yaptığı bir açıklamayla Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu eleştirmişti. Atapark, çöp ve diğer hizmetlerle birlikte borç konusunda eleştirilerini dile getirmişti. Oy oy oy kıyamet koptu. Yukarda da belirttiğim gibi tek bakışlı ve tek düşünceli gazeteler bu eleştiri haberini bile kinayeli, aşağılayıcı bir üslupla verdiler. Bazı köşe yazarlar Vay efendim siz nasıl Kerim Aksu'yu eleştirirsiniz?" diye Geldi'ye verip veriştirdiler. Sayın Kerim Aksu'da "Atapark Projesini durdurmaya kalkarlarsa onları bu şehre sokmam" diye bir cevap verdi. Aynı çevreler "Aksu Geldi'ye ağzının payını verdi" duygusuyla allandıra ballandıra manşetlerine taşıdılar. Doğru veya yanlış, eksik veya tamam bir Milletvekili veya siyasetçi belediye başkanını eleştiremeyecek mi? Bunun için Giresun İlinde ki bazı gazetecilerden izin mi alacak? Kerim Aksu il başkanı iken dönemin belediye başkanını yerden yere vurmuyor muydu? Gazeteler en küçük bir şeyde Eski Başkan Hurşit Yüksel'i yukarıdan aşağı budamıyor muydu? Bir başkan veya vekil CHP'li olunca dokunulmazlık mı kazanıyor?
Kerim Aksu belki eleştirilerde haklıdır. Geldi yaptığı eleştirilerde haksızdır. Ama bu gazetecileri ilgilendirmez. Cevabı Aksu verir. Sayın Aksu'da "Giresun'a sokamam" diye cevap vermişse ayıp etmiştir. Teknik bilgilerle cevabını verirsin halk değerlendirmesini yapar. Ama her eleştirilen diğerine racon kesse "Seni şehre sokmam" dese bunun adı siyaset değildir. Eğer bunu siyaset görüyorsanız; Geldi sizi eleştirmiş dövün de olsun bitsin bari! Adam eleştiri yaptı diye Giresun'a gelemeyecekse, seçime, demokrasiye ne gerek var? Kim kimi dövüyorsa, kim kimi şehre sokmuyorsa o lider olsun, başkan olsun. Ne diye seçimle sandıkla uğraşıyoruz?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir