Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6519 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   21 Şubat 2011 - 10:40

Vekillere Mektup

Büyüt
Küçült
Vekillere
Yaklaşan genel seçimler öncesi  aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Kimi iktidar partisinden kimi de muhalefet partisinden. Seçim öncesi yaşanan alışıla gelmiş bir süreç. Bu süreçte değişmeyen tek şey   Giresun’un sorunları.  Zira  2002 ve 2007 seçimlerinden önce adaylara yöneltilen sorular halen  cevaplarını bulmuş değil. Şöyle ki: 

2007 genel seçimleri öncesinde Sayın Nurettin  CANİKLİ ile Sayın Murat ÖZKAN arasında  tartışma konusu olan  Eğribel tüneli’nin, değil tamamlanması projesi dahi yapılmamıştır. 

Giresun’un özellikle yaylaları ve tabii güzellikleriyle sahip olduğu turizm potansiyeli kullanılamamıştır. Üstelik şu anki Turizm Bakanı  Sayın Ertuğrul GÜNAY’ın  Göreleli, önceki  Turizm Bakanı Sayın  Atilla KOÇ’unda    Giresun’un eski valilerinden olmasına rağmen. 

Yeni yapılan karadeniz sahil yolu projesiyle Ordu’ya ve Trabzon’a çok sayıda tersane kurulurken, Giresun’a hiçbir tersane projesi yapılmamıştır. Giresun değil, Sanki Gümüşhane’de yaşıyoruz.  

TOKİ  Genel Müdürü, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü, Karayolları Genel Müdürü başta olmak üzere en az on vali Trabzonlu iken, Giresun’dan  hiçbir bürokrat Ankara’ya götürülmediği gibi Giresunlu bürokratlar da görevlerinden alınmıştır.   

Giresun yüz  ölçümü bakımından Trabzon’dan yaklaşık 2000 km2 daha büyüktür. Nüfus olarak ülke genelindeki Giresunlu ve Trabzonlu nüfusu hemen hemen eşittir. Ancak,  Giresun ülke bazında 6-7 vekille temsil edilirken, Trabzon 50-60 vekille temsil edilmektedir. Her dönem en az bir Trabzonlu bakan kabinede yer alırken, Giresun’un iktidar partisi vekilleri sadece bayram tebriği ve fotoğraflarda bir araya gelmektedirler. 

Diğer üniversitelerde olduğu gibi Giresun Üniversitesi’nde de rektörlük seçimi yapıldı. Ancak Giresun’un iktidar partisi vekilleri, Giresunlu rektörün siyasi geleceklerine zarar vereceği korkusuyla  rektör atama sürecini tıkadılar. Aksi takdirde Giresun Üniversitesi’ne yaklaşık dokuz  aydır Giresunlu bir rektör atanmış olmalıydı. 

Sayın başbakanımızın gölgesine sığınarak meclise giren Giresun’un iktidar partisi vekilleri,  fırsat olabilecek tek parti iktidarı döneminde   Giresun’a iz bırakacak hiçbir hizmet getirmemişlerdir. Aksine  Giresun ve Giresunludan daha da uzaklaşmışlardır.  Farklı düşünüyorlarsa yıllardır iktidar partisi  milletvekili olarak oturdukları meclise, bu defa da Giresun’dan bağımsız milletvekili  olarak girsinler.   

Göçle Giresun’u küçülmesi yetmemiş gibi şimdi de İlçeleri çevre illere devretme çalışmalarına başlandı. Önceki yıllarda Doğankent ve Çamoluk’ un Gümüşhane’ye bağlanması için halk oylaması yapılmıştı. Fakat halkın teveccühü Giresun’dan yana olmuştu. Şimdi ise Eynesil İlçesini Trabzon’a bağlama çalışması yürütülüyor.  Giresun’un iktidar partisi vekillerinin bir türlü göremediği nokta,  Giresun’un küçültülecek  değil, daha da büyütecek proje  ve hizmetlere ihtiyacı vardır.  

İktidar partisinin Sayın Vekilleri,  yıllardır milletvekilisiniz. Değişmeyen bu tablo  gösteriyor ki sizler bu Giresunlunun yakasından artık düşmelisiniz. Giresun’un çözüm bekleyen sorunlar listesi değişmiyor, her geçen gün daha da artıyorsa  değişmesi gereken sizlersiniz. Giresun’u ve Giresunluyu daha iyi temsil edecek, özlemini duyduğu hizmetleri getirebilecek, Giresun ve Giresunluya çok daha yakın,  yeni vekillerle tanışmak umuduyla.   
 

                                                                                                            Ali Zafer TOPŞİR



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir