Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3104 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   15 Eylül 2012 - 11:36

Yalova'da Balık Sezonunda Beklentilerimiz

Büyüt
Küçült
Yalovada Balık Sezonunda
Bölgemiz ile ilimizin sonbahar ve kış sezonunun faydalı tüketilen en güzel nimetlerinden olan besin kaynağı bilindiği üzere balıktır.

Yüce Yaratanımız ALLAH ( cc.) vahiy ettiği bir ayetinde üzerimizdeki nimetleri  ne güzel  ifade etmektedir.

         “Halbuki Allah'ın nimetlerini teker teker saymaya kalkışsanız, onları sayamazsınız. Muhakkak ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.” Nahl süresi 18

         Peygamberimiz (Sav) ise belirttiği bir hadisi şerifinde nimetler ile ilgili olarak  şu ilkelere yer vermektedir.

         “Yiyiniz. içiniz. Sadaka veriniz. Ancak kibirlenmeyin ve israf etmeyin. Şüphesiz Allah.(c.c) nimetinin eserini (görüntüsünü) kulunun üzerinde görmek ister.” Hadisi şerif Buhari libas 1.

         Deniz nimetimizi verimli bir şekilde ve düşük fiyatla pazarlarımıza sunmak konusunda balıkçılarımızın azami düzeyde gayret göstermeleri gerekir. Bu hem kendilerine hem de biz Yalovalılara her yönden olumlu katkı sağlayacaktır.

         Zengin mutfağımızın en güzel ve faydalı nimetlerinden olup, beslenmemize çok büyük katkı sağlayan balığın sezonu açılmış durumdadır. Açılan balık sezonunun bereketli geçmesi dileğiyle;

         1 eylülde vira bismillah deyip başlatılan balık sezonumuzun bereketli geçmesi  ve balık sezonumuzun üretim bereketi  açısından balıkçılarımıza, ve düşük fiyat düzeyinde tüketim bereketi açısından Yalovalı olarak bizler için güzel sonuçlanması dileğiyle.

         Balıkçı kardeşlerimizin fiyatları biraz idareli tutmaları , sonbahar ve kış mevsiminde  biz Yalovalıların sofralarına balıkla zenginleşmesine katkı sağlayacaktır. Fiyatlarla ilgili olarak; balıkçılar  birbirlerini destekleyerek karşılaşacakları sorunları gidermeleri, balık rekoltesinin artmasını sağlayacağı gibi fiyatları da doğrudan düşürecektir.

         Yalovalı olarak balıkçılarımızdan her dönemde olduğu gibi taze balıklarını bekliyoruz. Yüce Rabbimizden de zengin balık çeşitlerini artırmasını ümit ediyor , duamızı yapıyoruz. İnşallah balık sezonumuz zengin bir şekilde sonuçlanır.

         Yüce Rabbimizin bölgemize hediye ettiği hamsi, palamut, kefal,çupra mezgit ve isravit vs. gibi denizimizden çıkan nimetler soframızın zenginliğini artıracaktır. Yalovalılar olarak sağlığımız açısından büyük önem arz eden bu nimetleri balıkçı kardeşlerimizden bekliyoruz.

         Rabbimizin en güzel nimetlerinden olan balıkla ilgili olarak önem arz eden en önemli nokta; Balık miktarının zararlı bir şekilde azaltılmaması,  yanı balık türlerinin yok edilmemesidir. Balıkçılarımızın balık avında dikkatli bir şekilde davranmaları ve böylece türlerin korunmasının sağlanması gerekmektedir.

         Balık avının balık nesline zarar vermeden güzel bir macera görüntüsü şeklinde gerçekleştirmesi balıkçılarımıza da , biz Yalovalılara da ve ülkemizin tarım ekonomisine de büyük fayda sağlayacaktır.

         Balıkçı kardeşlerimizin balık avı konusunda  faaliyetlerine balık nesline zarar vermeden devam etmeleri ve sezonu sağlıklı bir şekilde sürdürüp, sona erdirmeleri gelecek sezonların zenginlik içinde geçmesini sağlayacaktır.

         Yalovalılar olarak, balık sezonunda miktarların ve türlerin yüksek düzeyde ve  fiyatların uygun fiyat düzeyinde olması beklentisiyle , Rabbimizin mükemmel nimetlerinden biri olan balık nimetinden Yalova halkımızın  en güzel şekilde yararlanması için gerekli olan çalışmaların yapılmasını bekliyor ve talep ediyoruz.


15.09.2012 M. Kemal MÜNİROĞLU

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir