Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5270 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2012 - 01:06

YEŞİL KUŞAK

Büyüt
Küçült
YEŞİL

YEŞİL KUŞAK

 

Sevgili okurlar başlığa bakarak siyasi ve ideolojik bir terim üzerinde duracağım sanılmasın. Hayata geçirilmesi düşünülen “Yeşil Kuşak Projesinden” söz edeceğim bu köşemde.

Bu proje Ordu ve Giresun yaylaları ulaşılabilir nitelikte yollarla birleştirme projesidir.

Şu gerçeği her zaman dile getirdim. Ordu ve Giresun’un geleceği her iki ilin güç birliğine bağlıdır. Mavi ve yeşilin tüm tonlarını bağrında taşıyan bu iki kent gelecekte sanayi kenti olamaz. Bu iki kentin geleceği turizme ve de özellikle yayla turizmine bağlıdır. Ordu ve Giresun yorgun insanların dinleneceği, emekliliğin tadının çıkarılacağı yaşam kentleri, kültür, eğitim ve sanat merkezleri olabilir.

Giresun ve Ordu yakın bir gelecekte revaçta birer yaşam kentleri olacak. Havaalanının yapılmaya başlanması, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan yolun bitim aşamasına gelmesi hiç kuşkusuz bu iki kentin yıldızını parlatacaktır. Bu nedenle her iki il kendini geleceğe hazırlamak zorundadır. Geleceğe yönelik projeleri ile yaşanabilir cazibe merkezleri yaratılabilir Kuzeyin Antalya’sı Ordu ve Giresun olabilir.

Bu güne kadar hep; sabah kahvaltısını Mesudiye Keyfalan’da yapmayı, ardından eşsiz doğa harikası Yeşilce’de çevre ve doğa dostlarıyla buluşmayı ve onların demokrasi  kültürünü solumayı, Çambaşı’nda Çoban Bağırtan suyunu yudumlayıp Paşakonağı’nda konaklamayı düşledim.

Ve düşledim her iki İl Valisinin Sarıalan’da sarı avunun dibinde sohbetlerini, düşledim Meşepınarı’ndan, Bozat’tan sonra Piraziz’de veya Bulancak İskelesinden vedalaşmalarını.

Sevgili okuyucular bu düş umarım bu yaz gerçek olacak. İki ili; yaylalardan da birbirine bağlama düşüncesi, yani Yeşil Kuşak Projesi hayata geçeceğe benziyor. Mesudiye- Çambaşı-Paşakonağı, Çambaşı-Bektaş yollarının ulaşılabilir nitelikte yapımı diğer Karadeniz yaylalarının da birbirlerine  bağlanmasını gündeme getirmektedir. Bektaş- Kulakkaya-Dereli, Bektaş- Aksu- Kümbet- Çakrak-Yalıdere-Espiye bağlantısının da düş olmaktan çıktığı anlaşılmaktadır.

Giresun ve Ordu’nun geleceği; Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan yol, Havaalanı, Samsun –Sarp Demiryolu ve Yeşil Kuşak Projelerinin hayata geçirilmesine bağlıdır. Öyle anlaşılıyor ki bu projelerin gurur ve sevincini, Ordu Valisi Sayın Orhan DÜZGÜN ile Giresun Valisi Sayın Dursun Ali ŞAHİN bizlere yaşatacak. Sayın Valilerim haddim olmayarak şunu belirtmeliyim ki her iki ilin insanları yapılan hizmetleri ve yapanları hiçbir  zaman unutmaz. Umuyor ve diliyorum ki bu projeler sayesinde isimleriniz sadece tabelada ve tarihte değil, insanların kalbinde ve gönlünde de yer alır. Gökkuşağı peştamallı ninelerin kuşağına sakladığı evelek gibi sizler de inanın korunur ve sevilirsiniz.

 

 

                                    HakkıYILMAZ/Eğitimci-Eğitim Denetçisi

                                                 e-mail: hakki1955@hotmail.com 

www.nefsipiraziz.com

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler